ZANIMLJIVOSTFoto dijeta

Foto dijeta

Fotografiranje hrane pomaže izgubiti na težini, kažu znanstvenici.

Istraživanje je pokazalo kako osobe na dijeti gube više kilograma i pažljivije se drže svog plana dijete ukoliko fotografiraju sve što jedu.

Kažu kako fotografije pružaju neosporive dokaze o količini i kvaliteti hrane kuju su konzumirali, te su manje šanse da će osobe zavaravati same sebe.

Foto dnevnici, kažu znanstvenici, također olakšavaju brojanje kalorija i nutricionističke vrijednosti namirnica.
 
Do sada su se uvijek stručnjaci slagali oko toga kako vođenje dnevnika prehrane u bilježnice zaustavlja prejedanje, ali kažu kako bi fotografije trebale još dodatno potaknuti na pridržavanje plana.

Mnogi sudionici u istraživanju su uočili prednosti, te bili oduševljeni foto dijetom. Neki su primijetili kako na slikama nije bilo dovoljno zelenila, neki kako su obroci previše obilni, ali ukupno svi su ustvrdili kako su ih fotografije hrane potaknule na veću svjesnost o prehrani. 

Trenutno možete pronaći i nekoliko aplikacija koje vam olakšavaju vašu foto dijetu. Neke će uz pomoć fotografija prepoznati o kojim se namirnicama radi, te ćete tako lakše zbrajati kalorije, dok će druge aplikacija povezati vas s drugim osobama koje također pokušavaju izgubiti na težini, te ćete s njima dijeliti fotograifije sovje hrane i na taj način biti motivirani, da dodatno pazite što unosite u sebe. 

Najčeće ova dijete funkcionira i ako samo fotografirate ono što jedete, jer će vas psihološki motivirati da ne jedete "smsće", da pravilnije postavljate i koristite pribor, da birate zdravije namirnice, a sve to vodi do zdravije prehrane i zdrave težine.

Još zanimljivih tema:

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

Prijedlozi poklona za djecu za sv. Nikolu

Koliko šećer ima kalorija?

Moć pozitivnog razmišljanja

Pravila pohranjivanja hrane u frižider

Za i protiv života na selu i malim gradovima

Odabir prezimena nakon udaje – tradicija i običaji

7 učinkovitih načina da pronađete ljubav

Recept za kuhano vino

Naučite pravilno se predstaviti

Stvari koje vas sprječavaju da izliječite depresiju

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Ideje poklona za promociju

Čemu toliko nezadovoljstvo?!

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.