ZANIMLJIVOSTNaučite pravilno se predstaviti

Naučite pravilno se predstaviti

Naučite se pravilno predstaviti
 

Često na poslovnim sastancima, seminarima  ili raznim skupovima prije uvodnog izlaganja svi sudionici se moraju predstaviti u dvije do tri rečenice.

Naučite kako se predstaviti u najboljem svjetlu i u tako malo vremena ostaviti dobar dojam o sebi.
Čarobne formule ni u ovom slučaju nema. Najbolje bi bilo na papir unaprijed napisati nekoliko rečenica koje se mogu koristiti u dosta prilika. Dovoljno je reći  ime, prezime, poduzeće  u kojem radite i titulu, odnosno posao koji obavljate.

Nikad se nemojte truditi uljepšati posao. Obično vas na takvim skupovima bar nekolicina ljudi poznaje, pa ukoliko se budete hvalili ili pretjerivali u opisu posla zvučat ćete smiješno i neelokventno.

Sigurno ste bar jednom pogledali Najslabiju kariku.  Nemojte da vaše predstavljanje zvuči onako. Ako radite za kompjuteriziranom blagajnom, ne bavite se radom na računalu, nego ste blagajnik. 
Nemojte dužiti, nikoga ne zanima detaljan opis vašeg posla, ni samohvala, ali ni kukanje.
Nikad nemojte upotrebljavati fraze poput «radim u jednom velikom poduzeću, sigurno ste čuli za njega, možda ne uvijek u pozitivnom kontekstu, možda zato što su naši vlasnici iskorištavači, ili zbog zadnje afere koja se desila, nisam siguran kada, možda negdje prije nekoliko mjeseci, uglavnom….»

U toliko riječi, u koliko ste rekli NIŠTA, mogli ste se predstaviti i ispričati vic. Ne, ne savjetujemo ni da pričate viceve, samo da skratite…

Ukoliko je potrebno možete dodati rečenicu što očekujete od seminara. Ali nemojte upotrijebiti frazu poput «očekujem saznati nešto novo o ovoj temi ili čuti savjete koji će mi biti korisni u budućnosti» ili «želim unaprijediti svoje znanje, o ovoj temi… «  i druge slične fraze. Ovisno o prilici, možete biti i manje formalni.

Pokušajte biti malo posebniji. Recite neku rečenicu zbog koje će vas ostali sudionici ili predavači zapamtiti. Recite nešto poput: "Voljela bi čuti više o tome kako razgovarati s teškim klijentima".

Čak i ako svi oko vas imaju duga, duga predstavljanja, vi skratite… Ukoliko voditelja konferencije zanima nešto dodatno puno će bolje biti ako vas pitaju nego ako pričate nešto što nikoga ne zanima.

Ipak, u nekim situacijama poželjno je i ispričati nešto ekstra o sebi. Npr. ako držite neko predavanje, voditelj ste nekog seminara ili ste domaćin. Tada se očekuje da ispričate kratku priču o svojim kompetencijama i razlozima zbog kojih ste tu. Naglasite kako drugi mogu profitirati od toga što vas slušaju.

Najvažnije kod predstavljanja je da točno kažete tko ste, zbog čega ste tu, a usput im dajte nešto zbog čega će vas zapamtiti.


Još zanimljivih tema:

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

Prijedlozi poklona za djecu za sv. Nikolu

Koliko šećer ima kalorija?

Moć pozitivnog razmišljanja

Pravila pohranjivanja hrane u frižider

Za i protiv života na selu i malim gradovima

Odabir prezimena nakon udaje – tradicija i običaji

7 učinkovitih načina da pronađete ljubav

Recept za kuhano vino

Naučite pravilno se predstaviti

Stvari koje vas sprječavaju da izliječite depresiju

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Ideje poklona za promociju

Čemu toliko nezadovoljstvo?!

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.