TRUDNOA29. tjedan trudnoe

Beba:

Beba ima sve vie kose. Njen mozak se razvija vrlo brzo, pa beba postaje sve pametnija.

Beba je moda ve okrenute glave prema dolje, spremna za roenje. Ako nije, jo uvijek ima dovoljno vremena za to. Najee se beba u poloaj za porod okrene do 31. tjedna, ali sve do 36 tjedna se moe okrenuti.

Miii i plua bebe se razvijaju. U ovom razdoblju potreba za nutrijentima se kod bebe znaajno poveava, pa birajte raznovrsnu hranu bogatu nutrijentima.

Beba je poprilino aktivna. Osjetit ete mnogo pokreta.

Vae tijelo:

Sada se irite u predjelu grudi, ime plua dobivaju vie prostora, te postaju uinkovitija nego ikada.

Posteljica, preko koje dijete dobiva kisik i nutrijente takoer se poveala i sada tei oko 400 grama.

Apetit vam postaje sve jai, pa pazite koliko jedite. Hranite se zdravo, ali pripazite da se ne debljate previe. Imajte na umu da ete pri porodu izgubiti 5 do maksimalnih 12 kg, sve ostalo ete morati kasnije gubiti dijetom.

Kod nekih ena leanje na leima moe smanji broj otkucaja srca, pa mogu osjetiti u tom poloaju nesvjesticu. Ako vam se to dogodi prebacite se na stranu i ustajte vrlo polagano kako biste izbjegli nesvjesticu.

Zdravlje i stil:

Vrlo je vano unoenje dovoljno proteina za normalan razvoj mozga. Zato jedite mlijene proizvode, meso, ribu i graasto povre. U ovoj dobi beba intenzivnije crpi eljezo iz vaeg organizma pa birajte hranu koja je bogata ovim mineralom.

Sve tee ete spavati, jer e vam sve tee biti pronai poloaj u kojem se moete opustiti.

to kupiti:

Kupite literaturu iz koje ete moi to vie saznati o poroaju. Istraivanja pokazuju da one ene koje vie razumiju poroaj imaju manje straha, dobivaju osjeaj kontrole, te manje osjeaju bol jer sa ne smatraju ranjivima. Znanje je zaista mo.

Vae rastue grudi trebaju jau potporu. Prije kupnje grudnjak obvezno probajte kako bi vam to bolje pristajao i bio to udobniji.

Napravite popis stvari koje su vane pa ih kupite prije roenja bebe.

Odnos s partnerom:

Razgovarajte s muem o tome koje poroajne strategije su vam najprivlanije, a koje ne dolaze u obzir.

Ono to ste nauili na trudnikom teaju vjebajte kod kue.

Povratak na poetnu trudnoe:  » Trudnoa

Trudnoa iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoe:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoæa Plodni dani

Trudnoæa Termin poroda

Vezane teme:

Simptomi trudnoe

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolaie (cookies). Neki kolaii su nuni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omoguavju analiziranje posjeenosti i praenje statistika o itanosti suelja. Takoer dijelimo kolaie treih strana poput oglašavakih kua, partnera za praenje i analitiku posjeenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja suelja slaete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolaiima koji se pohranjuju.