TRUDNOA23. tjedan trudnoe

Beba

Koa bebe jo uvijek nije dovoljno zadebljala pa zbog krvi koja cirkulira ima crvenkastu boju. Zbog povezivanja ivanih vlakana bebini pokreti postaju koordinirani, a poinje i reagirati na vanjske zvukove, pa e kod buke ili nepoznatih zvukova reagirati pokretanjem ruku ili nogu unutar maternice. Ali ako joj pustite glazbu ili joj lagano govorite beba e se umiriti i uivati.

I dok su neki uzorci razvoja bebe primjetni, svaka beba se razvija na svoj nain razliitom brzinom.  Numerike vrijednosti u terminima teine i duine bebe u lancima i lijenikim tablicama su temeljena na statistikama i prosjeku. Vjerujte u sebe i svoje tijelo, te kako se vaa beba razvija ba onako kako treba.

Vae tijelo

23. tjedan donosi mnoge promjene u trudnoi.

Ako vam nos zakrvari nemojte paniariti, hormoni mogu biti uzrok ovakve pojave. Cirkulacija krvi je ubrzana, a sluznica u nosu osjetljivija nego ranije.

Oko ovog tjedna ili par tjedana kasnije potrebno je napraviti testove optereenja glukozom, kako bi se eliminirala mogunost trudnikog dijabetesa i jo neke druge preglede, pa nemojte odgaati posjet lijeniku.

Zdravlje i stil

Pazite koliko jedete, jer tijelu treba kvalitetnih nutrijenata pa ete stalno osjeati potrebu za hranom, ali pazite da se radi o velikoj kvaliteti, a ne koliini kako se ne biste pretjerano udebljali.

Ostanite veseli i dobro raspoloeni, jer stres utjee na vae dijete. Ovo nije vrijeme za ulaske u prepirke s lanovima obitelji. Primijetit ete da vam snaga i kondicija variraju. U nekim danima ete se osjeati odlino i biti puni energije, a u drugim danima sve e vam biti teko i trebat e vam neija pomo.

Nemojte se, ako ne morate mirovati zbog lijenike preporuke, zatvarati u kuu. Poveajte broj aktivnosti izvan doma, vie se druite s prijateljima i ostanite fiziki aktivni. U vonji veite pojas, bez obzira na trbuh. Gornji pojas preko grudi, iznad trbuha, a donji spustite skroz ispod trbuha.

Ako vas uhvate napadi panike vizualizacija vam moe pomoi smanjiti stres i vratiti u tranice.

to kupiti

Kupite stvari za pospremanje kue. Ali ne kemijske. Kasnije ete biti sve tee pokretljivi, pa je bolje odraditi to im prije.

Odnos s partnerom

Svaka ena ima razliitu potrebu zakazivanja pregleda kod lijenika, ali pobrinite se da va mu ide bar na neke od njih. On e bolje razumjeti trudnou ako bolje razumije kroz to vi prolazite.

Povratak na poetnu trudnoe:  » Trudnoa

Trudnoa iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoe:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoæa Plodni dani

Trudnoæa Termin poroda

Vezane teme:

Simptomi trudnoe

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolaie (cookies). Neki kolaii su nuni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omoguavju analiziranje posjeenosti i praenje statistika o itanosti suelja. Takoer dijelimo kolaie treih strana poput oglašavakih kua, partnera za praenje i analitiku posjeenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja suelja slaete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolaiima koji se pohranjuju.