23. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Numerologija – značenje imena

Numerologija – značenje imena

Vjerojatno se svaka osoba bar jednom zapitala ima li u njenom imenu nekog skrivenog značenja. Sigurno već znate da svako ime samo po sebi nešto znači i nosi posebnu simboliku, ali i s numerološkog stajališta svako ime ima posebno značenje. Numerologija imena nudi fascinantnu perspektivu u posebno značenje svakog imena. Pridajući numeričke vrijednosti slovima imena numerologija može pomoći identificirati neke osobine koje dalje mogu biti vodič za osobni razvoj.

Svako ime odražava karakteristike, svako slovo je vezano uz neki broj…

A, I, J, = 1
B, K, R =2
C, G, L, S, Ć, Č, Š, LJ =3
D, M, T, Đ, DŽ =4
E, H, N, NJ, X =5
U, V =6
O, Z, Ž =7
F, P = 8

Napišite svoje ime i prema tabeli iznad svakom slovu pridružite odgovarajući broj, potom sve zbrojite, ako ste dobili višeznamenkasti broj, opet ih zbrojite dok ne dobijete broj od 1 – 9

ANA IVIĆ
1+5+1+1+6+1+3=1+8=9

Značenje brojeva u imenu je

1 – Osoba koja ima ovaj broj je jaka, ponekad čak i egoist, uvijek polazi od sebe. Ima visoku inteligenciju, predodređena je na sreću. Živahna je, ali ponekad zbog osjećaja djeluje rastrojeno.

2 – Ovaj broj nosi sreću i zadovoljstvo, radi se o darežljivoj i strastvenoj osobi. To su osjećajne osobe, sentimentalne i jako romantične.

3 – Ovo je uzvišeni broj i osoba koja ga ima je često predodređena na velike stvari. To su jako inteligentne osobe, produhovljene, te često kao da imaju treće čulo. Oni neke stvari znaju unaprijed, predosjete i nerijetko služe za prenošenje poruka čovječanstvu. U pravilu njih očekuje «velika sudbina».

4 – Ovaj broj predstavlja solidarnost, obvezu, potpunu zaokupljenost osobe koja ga nosi. Takve osobe su profesionalci, intelektualci. Njihova prednost je slobodoumnost, bez tabua su. To su kompleksne osobe, izvrsni prijatelji, partneri, djeca, roditelji. Na njih možete računati.

5 – Društvene osobe, pravi svjetski putnici. Vole slobodu, druženje, kretanje. Njima najbolje odgovara život u velikom gradu, posao u kojem će komunicirati s puno ljudi. Osim lakoće u komuniciranju odlikuje ih što su živahni, veseli i znaju uživati u životu.

6 – Ovaj broj je vezan uz posao, takve osobe su sposobne, uvijek dobro pripremljene, organizirane, često inteligentne. Odgovorni su roditelji, a leže im profesorska zanimanja.

7 – Ovaj broj se često veže uz muze i njihova umjetnička nadahnuća. Osobe ovog broja umjetničke su duše. Hoće li se baviti slikarstvom, glazbom ili nečim sličnim nije važno, bitno da su u umjetnosti. Definitivno se među njima kriju najveći umjetnici. Pored smisla za lijepo, ove osobe su često i fizički vrlo dobrog izgleda.

8 – Ovo je karmički broj, često osobe ovog broja žive drugačije, skoro drugi život. Smireni, često povučeni, svoj privatni život i misli drže za sebe, skrivaju od okoline. Često su obavijena velom tajne.

9 – Ove osobe trebaju puno prostora, vole avanture, rizik… Oni uživaju u životu. Često su
revolucionarni, posebni, drugačiji i dižu glas za reforme, za novi način života, uvijek žele promjene, nešto drugačije i nešto novo.

Numerologija imena je temeljena na matematici i vezanosti slova uz određeni broj. Brojevi u nečijem imenu zbrojno daju uvid u nečiju osobnost, ali i pojedinačni brojevi od kojih je ime satkano mogu davati uvid u različite aspekte nečijeg karaktera i svega onoga što čini osobu onim što ona jest. Istražujući značenje svakog pojedinog broja u imenu numerologija vam može dati uvid u nutrinu vlastite osobnosti i životnog puta.

Neće u svakoj numerološkoj tablici istim brojevima biti pridodano isto slovo, ali uspoređujući različite numerlološke sustave pronaći ćete prikladnu metodu koja odgovara vašim preferencijama. Kod izračuna značenja imena bitno je da se razumije temeljni proces zbrajanja i način na koji se računa temeljni broj iz kojeg se izvodi značenje. Razumijevajući temelje koji se nalaze iza numerologije možete iskoristiti potencijale koje vještina razumijevanja brojeva nudi, a sve u konačnici može voditi do osobnog rasta i uspjeha.