Zimske bolesti

 

 

 

 

Zimske bolesti


 

Zima ne nosi samo hladan zrak, mrazna jutra i promrzle noći, ona je također sinonim za začepljen nos, gripe i prehlade, suhu kožu i još mnoštvo stanja. Odrasle osobe prehlade se dva do pet puta tijekom jedne godine, a većina prehlada događa se zimi jer najčešće boravimo u zatvorenom prostoru i dijelimo male prostorije s drugim ljudima bez provjetravanja, što je idealno za širenje virusa i ostalih zaraza.


Začepljen nosAko patite od začepljenog nosa pomoć vam mogu ponuditi nazalni sprejevi i kapi za nos. Oni će vam otvoriti i očistiti nosnu šupljinu u roku nekoliko minuta, uz učinke koji traju i do deset sati.Kašalj


Kod kašlja pomoć možete potražiti u sirupima za iskašljavanje i biljnom čaju. Ukoliko zbog kašlja i iritiranog grla ne možete spavati prije lijeganja u krevet cuplite umirujuće tablete koje možete kupiti u ljekarni.


Suha kožaU oštrim vremenskim uvjetima kombiniranim s isušenim zrakom zatvorenih prostorija veliku štetu može pretrpjeti i vaša koža. Stoga je nužno redovito je hidratizirati kvalitetnim kremama.Osjetljiva usneS mnoštvom mikroba koje lete oko vas tijekom zimskih mjeseci nije ni čudo da vam imunitet opada što može rezultirati pojavom herpesa. Redovito korištenje balzama za usne može spriječiti nastanak herpesa, a pomoći održati usne glatkima i mekima.

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.