6 načina na koje možete saznati da ste bolesni

 

 

 

 

6 načina na koje možete saznati da ste bolesni

 

Jeste li ikad pomislili kako ukočeni vrat može biti način na koji vam tijelo signalizira da vam neka bolest „sjedi za vratom“. Ako niste znali postoje specijalisti koji se bave intuitivnom medicinom. Oni kažu kako nam tijelo uvijek govori ako nešto nije u redu, samo ga trebamo naučiti slušati.

 

Ovo su neki od njihovih savjeta:

 

-1- Poštujte zdravstvene potrebe.

 

Možda osjećate nagon za sokom od mrkve, potrebu da nosite kapu tijekom dana ili su vam visoke potpetice odjednom postale odbojne. To je možda način na koji vam tijelo govori da obratite pažnju. Slušajte suptilne signale i poštujte ih sve dok vam ne škode. To je poput potrage za blagom. Jedan trag vas vodi do sljedećeg.

 

-2- Zapitajte se što vašem tijelu treba obzirom na simptom.

 

Ako imate jake glavobolje na primjer, iznenadni napad umora ili neki kožni osip, smjestite se u neki miran prostor i zapitajte se što bi moglo biti potrebno vašem tijelu. Možda vas odgovor iznenadi. Obratite pažnju na prvu ideju koja vam se pojavi u glavi. Koje vam se misli javljaju? Misli tumačite slično simbolima iz snova.

 

-3- Odgovor potražite i u snovima.

 

Naši snovi obično govore simbolički. Ako na primjer ignorirate bol u ruci i za to okrivljujete teretanu, ali u snovima vam je netko ostavio valentinovske čestitke po cijeloj kući, prva stvar na koju ćete pomisliti pri buđenju je srce.
 

-4- Obratite pažnju na prividne slučajnosti.

 

Ponekad će nam život predstaviti ono što je savršeno jasno kao slučajnosti. Čini vam se kako su na TV-u samo reklame za određeni proizvod, često su i emisije slične tematike, a u novinama sve češće nailazite na članke o tome. Možda se radi o tome da jednostavno podsvjesno na to obraćate više pažnje nego na druge stvari. Vjerojatno postoji razlog zbog čega to radite.

 

-5- Slušajte znakove upozorenja.

 

Tijelo je napravljeno tako da vas upozorava na opasnost. Slušate li ga. Ako izbjegavate neke kretnje ili radnje, sportove ili hobije kojima ste se ranije bavili, možda postoji neki zdravstveni razlog za to.

 

-6- Pregledajte svoje tijelo.

 

Napravite ponekad sami sistematski pregled svoga tijela. Potražite neobične promjene na koži. Počnite s nožnim prstima, gležnjevima, koljenima… ako postoje bilo kakve promjene obratite pažnju na njih.


 

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.