Preduhitrite zimsku depresiju

 

 

 

 

Preduhitrite zimsku depresiju

S dugim zimskim danima dolazi i zimsko depresivno raspoloženje. Posebno nakon što pomaknemo sat skoro svaka pedeseta osoba će početi osjećati neku vrstu sezonske depresije.

Sezonska depresija sasvim je uobičajena, a rizično razdoblje je od listopada pa do travnja. Simptomi uključuju bezvoljnost, potištenost, mrzovoljnost, socijalnu izolaciju, anksioznost, debljanje, gubitak libida, smanjenje motivacije i koncentracije.

Pokušajte ove zime preduhitriti simptome.

Hrana poput ribljeg ulja, smeđe riže, zelenog povrća i voća, mahunarki i bijelog mesa može spriječiti potištenost, dok redovito vježbanje potiče motivaciju, smanjuje anksioznost i poboljšava koncentraciju.

Trebali biste također uvijek se odijevati toplo, što češće boraviti na otvorenom, piti kuhano vino u umjerenim količinama, uživati u zimskim radostima, te odgoditi stresne projekte do proljeća.

 

 

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.