Dijeta vilicom koja kažu funkcionira

 

 

 

 

Dijeta vilicom koja kažu funkcionira

Izvorno je francuska, a u osnovi se svodi na to da ne jedete ništa što se ne može jesti vilicom. U strogom obliku ne biste trebali koristiti ni jedan drugi pribor za jelo ni kod pripreme jela, a u blažoj verziji, jede se isključivo vilicom, a obroci se pripremaju vilicom i nožem.

Pravila dijete s vilicom:

- Morate jesti najmanje tri obroka dnevno, ali ni jedan obrok ne smije biti izlika za prejedanje.

- Jedite isključivo vilicom, bez noža. Prsiti nisu dopušteni, što znači ni grickalice koje se jedu prstima.

- Žlica ja isključena.

- Ne smijete varati i jela koja se inače jedu prstima (npr. sendviči, keksi…) jesti vilicom.

- U dozvoljenu hranu ubraja se tjestenina, povrće, meso, jaja, ali nisu dozvoljeni orašasti plodovi koji se ne mogu jesti vilicom, kuhana jaja, namazi, kečap, sir i sl.

- Nema sendviča, hamburgera, čipsa, umaka i sl.

- Zabranjeni su čokolada, slatki deserti, zaslađene salate, sladoledi, palačinke, krafne…

Sve vrste dijeta - Dijete za mršavljenje

 

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.