Foto dijeta

Oglas
 

Foto dijeta

 

Fotografiranje hrane pomaže izgubiti na težini, kažu znanstvenici.

Istraživanje je pokazalo kako osobe na dijeti gube više kilograma i pažljivije se drže svog plana dijete ukoliko fotografiraju sve što jedu.

Kažu kako fotografije pružaju neosporive dokaze o količini i kvaliteti hrane kuju su konzumirali, te su manje šanse da će osobe zavaravati same sebe.

Foto dnevnici, kažu znanstvenici, također olakšavaju brojanje kalorija i nutricionističke vrijednosti namirnica. 

Do sada su se uvijek stručnjaci slagali oko toga kako vođenje dnevnika prehrane u bilježnice zaustavlja prejedanje, ali kažu kako bi fotografije trebale još dodatno potaknuti na pridržavanje plana.

Mnogi sudionici u istraživanju su uočili prednosti, te bili oduševljeni foto dijetom. Neki su primijetili kako na slikama nije bilo dovoljno zelenila, neki kako su obroci previše obilni, ali ukupno svi su ustvrdili kako su ih fotografije hrane potaknule na veću svjesnost o prehrani.  

COVERmagazin.com

04.09.2008.

Oglas
 

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.