COVERmagazin.com

Realna očekivanja

Realna očekivanja

Najvažniji razlog za blagdanski stres su nerealna očekivanja. Još od djetinjstva gradimo poimanje Božića i kakav bi on trebao izgledati. U medijima gledamo slike savršene sretne obitelji, prijatelja, mnogo hrane i poklona. A ono što vidimo u svome životu definitivno se ne uklapa u takvu sliku. Ključ je u tome da nam nitko nikad nije rekao da nitko nije savršen. Da je to ideal koji ne postoji i da je u redu imati nedostatke i ne uklapati s u „idealno“.

Neke od sljedećih natuknica možda će vam pomoći postaviti realnija očekivanja.

        Nikad ne procjenjujte vrijednost poklona po njihovoj cijeni. Najbolji pokloni su oni koji su iskreni i dolaze od osobe koja vas je željela usrećiti. Ako poklanjate ili vama poklanjaju od srca, poklon ne može biti premali.

        Ne trebate učiniti sve što vas zamole. Morate naučiti reći „ne mogu“, ako stvarno nemate vremena za nešto. Naučite prenijeti dio obveza na svoga supruga ili djecu. Upotrijebite managerske sposobnosti.

        Ono što imate podijelite s nekim tko nema. Volontirajte. Ako imate djecu to će biti idealan način da im pokažete pravo značenje Božića.

        Zapamtite vaša obitelj je prava obitelj, a ne ona s televizijske reklame. Očekujte prepirke i svađe. Ako vas je do sada mama uvijek kritizirala i dalje će. Ali ovakve stvari vam ne moraju upropastiti blagdane. Možda ne možete kontrolirati tuđe osjećaje i njihove reakcije, ali možete svoje. Blagdane iskoristite kao priliku u kojoj ćete vježbati svoje sposobnosti praštanja i tolerancije. Ako sve krene loše izađite na zrak ili razgovarajte nasamo s nekim tko dijeli vaše stavove.

        Nešto će sigurno krenuti pogrešno i toga morate biti svjesni. Ili će se dijete razboljeti, ili ćete zaboraviti kupiti baterije, donijeti poklone, prepeći kolače, upropastiti glavno jelo. Vaši planovi moraju biti prilagodljivi, ali to ne znači da se ne morate ponašati odgovorno.

        Ako netko koga volite nije s vama, bilo da vas je ostavio, da ste se razveli, zbog obveza ili financijskih razloga, pronađite druge načine da vam blagdani budu ispunjeni. Npr. napravite kolače za cijelu ulicu, ukrasite dvorište… Za Božić je najvažnije zadržati osjećaj brižnosti i dobronamjernosti, ali je dobro znati da je Božić samo jedan dan u godini, a ne jedini dan u godini kada biste trebali biti takvi.

 

 

 

15 ranih signala trudnoće

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

Recept za kuhano vino

Pokloni za Valentinovo

Prirodno posvijetlite ili potamnite kosu

Vaše tijelo nakon trudnoće neće biti jednako

Stvari koje vas sprječavaju da izliječite depresiju

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Trikovi za različite frizure

Prirodni regenerator za kosu

Majonezu na kosu?!

6 simptoma koje ne biste trebali ignorirati

15 ranih signala trudnoće

Savjeti za pravilno čupanje obrva

Mršavost i samostalan život kod trudnica povećavaju rizik gubitka djeteta

Pravila pohranjivanja hrane u frižider

Koliko šećer ima kalorija?

Koliko vaše tijelo može podnijeti?

Iskoristite prirodu za ljepotu

Bizarne dijete poznatih osoba

Pokloni za Valentinovo koji vas neće koštati ni jedne kune

7 odgovora na uvredu

Čemu toliko nezadovoljstvo?!

Odabir prezimena nakon udaje – tradicija i običaji

Formula za uspjeh veze: Žena bi trebala biti starija 7 godina

Moć pozitivnog razmišljanja

Smršavite na zdrav i lak način

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Čestitke po prilikama

Haljina prema tipu tijela – kako prekriti nedostatke

Što pet cigareta dnevno čini vašem zdravlju

Za i protiv života na selu i malim gradovima

Oduševite je na prvom spoju

Koliko često bi trebalo čistiti kuću?!

Naučite pravilno se predstaviti

Kako se postaje nutricionist?

Što osjećaju muškarci, a što žene?

10 signala da je gej

Lirična ljubav - Svaka peta osoba u braku zaljubljena u nekog drugog

Kako ćete znati jeste li zdravi?!

Kako utješiti bližnje suočene gubitkom?

Pomaže li voda da se riješite akni?

Šalica crne kave za mršavljenje

Kako se nositi s gubitkom posla

Istrenirajte mozak i tijelo kroz jednu minutu dnevno

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.