Pripremite se na neugodna pitanja na razgovoru za posao

 

 

 

 

Pripremite se na neugodna pitanja na razgovoru za posao

 

Najvažnije je prije odlaska na interview dobro se pripremiti. Bitno je i imati odgovarajuća znanja i iskustvo, ali na to više ne možete utjecati, a i da ne odgovarate vjerojatno ne bi stigli do interviewa.

Kod svih pitanja budite sigurni u sebe, budite pozitivni i konstruktivni, nemojte dopustiti da vas bilo koje pitanje izbaci iz takta. A da bi to mogli, budite spremni. Sve odgovore usmjerite prema tom radnom mjestu i tom poduzeću.

 

Najčešća pitanja koja možete očekivati na razgovoru:

 

-         Kako ćete odgovoriti ako vam ponudimo posao?

-         Što će poduzeće dobiti vašim zapošljavanjem?  * Razmislite o svojim ciljevima na tom radnom mjestu i usmjerite svoj odgovor prema tome. Naravno govorit ćete samo u pozitivnom smislu.

-         Recite nam nešto o svom prošlom poslu?!   *nemojte optuživati poslodavca, ostavit ćete dojam trač osobe, ali i nekoga tko ne preuzima odgovornost.

-         Recite nam nešto o svom školovanju?

-         Gdje se vidite za 2/5/10 godina?

-         Što bi bio vaš idealan posao?

-         Zašto želite ovo radno mjesto?

-         Što ste postigli na prošlom?

-         Koje su vaše prednosti?   * u odgovoru spomenite znanje,  iskustvo i snalaženje.

-         Koje su vaše slabosti?     * navedite neku zapravo pozitivnu osobinu (npr. nestrpljivi ste kada morate čekati da netko završi svoj posao, ako vi tek nakon toga možete odraditi svoj dio..)

-         Kako se snalazite u stresnim situacijama?   * recite da uglavnom pokušavate izbjeći stres dobrom organizacijom i planiranjem, da se uvijek trudite zadržati pozitivan pristup.

-         Koju ste zadnju knjigu pročitali i o čemu se radilo?

-         Ispričajte o nekom velikom izazovu s kojim ste se suočili i uspješno riješili!  *nemojte pričati o privatnim stvarima.

-         S kakvim se tipom ljudi najbolje slažete/ne slažete?   *tu spomenite svoju fleksibilnost.

-         Koliku plaću očekujete?

-         Koliko često griješite?

-         Kako balansirate privatne i poslovne obveze?

-         Što možete ponudite a da ostali kandidati ne mogu?   *recite da ne poznajete ostale kandidate, ali vi ste...(navedite svoje prednosti).

 

Pripremite i vi pitanja koja ćete pitati na razgovoru, ali izbjegavajte rutinska pitanja koja ćete postaviti tek da nešto pitate.

 

Također, izbjegavajte postavljanje sljedećih pitanja koja su označena kao najgora:

 

-         Koliko ću dobiti dana godišnjeg odmora?

-         Kada mogu očekivati povišicu?

-         Kada mogu očekivati unapređenje?

-         Kad je pauza?

 

 

Izdvojene teme

» MIROVINSKO OSIGURANJE » ŽIVOTNO OSIGURANJE » OSIGURANJE OD PROFESIONALNE ODGOVORNOSTI » PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE »ULAGANJA U INVESTICIJSKE FONDOVE » ULAGANJE U DIONICE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.