Prvi dan na novom poslu

 

 

 

 

Prvi dan na novom poslu

Prvi dojam je jako važan. U nekoliko prvih dana drugi će stvoriti dojam o vama koji će vas pratiti cijelo vrijeme. Većina poslodavaca ne očekuje da odmah dođete sa odličnim idejama i rješenjima, ali očekuju da ćete se uklopiti u ostatak tima.

Evo nekih savjeta kako prve dane učiniti lakšima, uklopiti se i ostaviti pozitivan dojam:

Odjenite se profesionalno

Svi će prvo primijetiti kako ste odjeveni. Raspitajte se unaprijed kakav je dress code u novoj firmi. To ćete vjerojatno uočiti i kod dolaska na razgovor za posao. Nemojte se odjenuti ležerno, čak iako vam se čini da su svi tako odjeveni.


Ostavite svoja uvjerenja kod  kuće

Izbjegavajte iznošenje svojih stavova o  politici, religiji i drugim društvenim pitanjima. U početku  je uvijek bolje više slušati nego govoriti. To ne znači da trebate šutjeti, ali držite se lakših tema i bez jakog argumentiranja.

Ostavite svoje privatne poslove kod kuće

Jako loš dojam ostavit ćete i na šefa i na suradnike ako primijete da tračate na telefon, obavljate privatne razgovore, provjeravate e-mailove ili surfate internetom. Bar dok ne shvatite kakvo je nepisano pravilo u uredu prema takvim poslovima, ostavite ih kod kuće.

Poštujte radno vrijeme

Naravno da je iznimno važno da se prvi dan na poslu pojavite na vrijeme. Ali jednako je važno da i tijekom dana ne odlazite s posla kao i da ostanete do kraja radnog vremena. Čak i ako ste sve završili i mogli bi otići, pronađite nešto što ćete raditi i u početku striktno poštujte radno vrijeme. Na taj ćete način izbjeći pritužbe onih koji se ovako ponašaju. Također, nemojte u prvih mjesec dana izostati s posla 5 dana. Bez obzira na razloge, dojam će biti loš.


Izbjegavajte uredske tračeve i problematične osobe

Ako se odmah u početku ne ogradite od tračeva poslije bi mogli imati probleme. Iako tračevi nisu nikad poželjni još je gore upuštati se u njih dok nemate dovoljno informacija i potpuniji dojam kako o osobi koju tračate tako i o onoj s kojom tračate. Također, ako se u to upustite već ste na početku izabrali grupu s kojom ćete se družiti i poslije će biti teško promijeniti je, čak i ako shvatite da ste pogriješili. Iako se pravilo čini logičnim, teško ga je poštivati i lako se uvučemo u takve razgovore, a ništa vam ne može nanijeti toliko štete kao ovo. Ako netko počne s ovakvom temom, ljubazno se nasmiješite i promijenite temu.

 

 

Izdvojene teme

» MIROVINSKO OSIGURANJE » ŽIVOTNO OSIGURANJE » OSIGURANJE OD PROFESIONALNE ODGOVORNOSTI » PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE »ULAGANJA U INVESTICIJSKE FONDOVE » ULAGANJE U DIONICE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.