ZANIMLJIVOSTKako izgubiti 5 kg u 7 dana

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

 

Izgubiti 5 kg u 5 dana nije lako, ali to je moguće, mijenjajući prehranu i razinu aktivnosti.

Pod pretpostavkom da je prvih 1 ili 2 kilograma voda, još uvijek trebate izgubiti 3 kilograma masnoća.

Za gubitak 1 kilograma trebate potrošiti dodatnih 3.500 kalorija (ukupno 6.000 uzme li se u obzir da kroz bazalni metabolizam i normalnu razinu aktivnosti već trošite 2.500 kalorija dnevno).

To u najboljem slučaju znači da kroz sedam dana morate, ili unijeti manje,  ili potrošiti više na dodatne aktivnosti oko 10.000 kalorija. Dnevno je to oko 1.500 kalorija više od onog što uobičajeno potrošite. To zaista nije previše i izvodivo je.


Prosječno aktivna osoba potroši dnevno 2500 kalorija, ako se ne želi ni udebljati ni smršaviti.

Već smanjenjem prehrane na 1.000 kalorija dnevno izgubit ćete  5 kg u 7 dana.

Naravno ne smijete se ulijeniti, nego povećajte aktivnost.

Hranu važite, a kaloričnost provjerite u Tablici kalorija . Navedene vrijednosti u tablici odnose se na 100 grama.

1- Gubitak 5 kilograma u sedam dana će uzrokovati stres u vašem tijelu, pa bi dobro bilo posjetiti liječnika il ilijekarnika koji će vam savjetovati multivitamine koji će nadoknaditi gubitak nutrijenata zbog smanjenog unosa hrane.

2- Prestanite piti alkohol i zaslađene napitke, posebno gazirana pića. Prebacite se na nezaslađene biljne čajeve, vodu i svježe-cijeđene voćne sokove. Kavu u potpunosti ne trebate izbaciti, ali je nemojte sladiti ili je sladite umjetnim nekaloričnim sladilima. Za smanjenje teka odlična je mješavina čaja preslice i kadulje.

3- Pijte dobre multivitamine. Budući da ćete jesti manje, a vježbati više vašem tijelu trebaju dodatni dobri nutrijenti.

4- Smanjite unos soli. Zbog slane hrane u tijelu nakupljate više vode, pa radije upotrijebite neki drugi začin kako bi hrana dobila okus, npr. svježi limun.

5- Prilagodite prehranu. Unos kalorija ograničite na do 1000  dnevno. Jedite više voća i povrća, a potpuno izbacite slatkiše i masnu hranu. Tablica kalorija će vam pomoći. Rasporedite taj unos na cijeli dan. Nemojte preskakati obroke nego namirnice prilagodite svojoj dijeti. Također, nemojte pržiti hranu,nego jedite isključivo kuhano bez masnoća i pečenu hranu na grilu. I tijekom dijete morate jesti, samo je bitno da jedete niskokalorične namirnice.

6- Pijte više vode, posebno ako ste prestali konzumirati, kako je predloženo iznad sve zaslađene napitke.

7- Hodajte. S promjenama u prehrani morate povećati i razinu aktivnosti. Hodajte po gradu, dućanima, uz stubište, po parku…

8- Morate se baviti sat vremena nekim sportom umjerenog intenziteta, najmanje sat vremena dnevno. To može biti brže rolanje, trčanje košarka, nogomet, odbojka na pijesku, brza vožnja bicikla, step aerobik… Sami možete odabrati aktivnost iz ove tablice. Neka vam cilj bude potrošnja 500 kalorija, a sami odlučite da li ćete se baviti dva sata dnevno nekom umjerenijom aktivnošću ili  ćete izabrati težu aktivnost kraće vrijeme.

9- Nemojte postati opsjednuti statistikama. Važite se jednom dnevno uvijek u isto vrijeme, najbolje ujutro nakon odlaska u wc, ali nemojte se obeshrabriti ako vaga stoji. Ipak, provjerite svoju dijetu, možda negdje unosite skrivene kalorije.

10- Nagradite se. Masaža, nova frizura ili neki drugi tretman uljepšavanja pomoći će vam da lakše krenete dalje i da se pridržavate svog programa.

Vezano: Dijete za mršavljenje 

Još zanimljivih tema:

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

Prijedlozi poklona za djecu za sv. Nikolu

Koliko šećer ima kalorija?

Moć pozitivnog razmišljanja

Pravila pohranjivanja hrane u frižider

Za i protiv života na selu i malim gradovima

Odabir prezimena nakon udaje – tradicija i običaji

7 učinkovitih načina da pronađete ljubav

Recept za kuhano vino

Naučite pravilno se predstaviti

Stvari koje vas sprječavaju da izliječite depresiju

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Ideje poklona za promociju

Čemu toliko nezadovoljstvo?!

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.