ZANIMLJIVOSTRecept za kuhano vino

Recept za kuhano vino

Recept za kuhano vino
 

U skladu sa zimskim i blagdanskim ugođajem kuhano vino je neizbježno. Ono ne samo da će vam popraviti raspoloženje, nego je i zdravo.

Grožđe, a time i vino sadrži mnogo vitamina, minerala i drugih supstanci koje vam mogu pomoći u borbi protiv nekih vrsta tumora, potištenosti, spriječiti preuranjeno starenje…

Ipak, u količinama se morate ograničiti i ne smijete pretjerivati, jer ćete tada postići suprotan učinak i narušiti psihofizičko zdravlje.

Ako prvi put pravite kuhano vino, s ovim receptom ste sigurni. Ovo je recept za kuhano vino koji svi hvale, a sviđa se i muškarcima i ženama.

Sastojci:

1 l vina

2-3 dl vode

150 g šećera

8 klinčića

1 štapić cimeta

1 vanilija

(narančina kora, po želji i iscijediti sok 1 naranče pa dodati)

Priprema:

Kuhati vino, vodu, cimet i klinčiće. Kad zakipi dodajte šećer, vanilijin šećer i po želji narančinu koricu.

Ukupno vrijeme kuhanja bi trebalo biti oko 20 minuta

Kuhano vino danas se smatra poslasticom, međutim u originalnoj recepturi kreirano je sasvim jednostavno i svrhovito. U 2 st. Rimljani su zagrijavali vino i pili kako bi im pomoglo u borbi protiv hladne zime.  Kako su putovali Europom, tako su širili svoju ljubav za kuhanim vinom.

U 19. stoljeću počelo se vezati uz Božić i božićnu kulturu i običaje, te je postao globalni fenomen. Recepti su raznoliki, ali poanta je uvijek ista, zagrijavanje vina uz dodavanje začina.

Još zanimljivih tema:

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

Prijedlozi poklona za djecu za sv. Nikolu

Koliko šećer ima kalorija?

Moć pozitivnog razmišljanja

Pravila pohranjivanja hrane u frižider

Za i protiv života na selu i malim gradovima

Odabir prezimena nakon udaje – tradicija i običaji

7 učinkovitih načina da pronađete ljubav

Recept za kuhano vino

Naučite pravilno se predstaviti

Stvari koje vas sprječavaju da izliječite depresiju

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Ideje poklona za promociju

Čemu toliko nezadovoljstvo?!

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.