Nakon vjenčanja depresija

 

 

 

 

Nakon vjenčanja depresija

Svaka deseta mladenka će se nakon vjenčanja suočiti s depresijom.

Najsretniji dan života nakon samo dva tjedna može prouzrokovati anksioznost većeg stupnja.

Nove supruge se nakon medenog mjeseca moraju suočiti s realnošću odnosa s partnerom koji se ne može mjeriti s medenim mjesecom, pa ni mjesecima prije vjenčanja kada se svaka mladenka osjeća kao da joj se ostvaruju svi životni ciljevi, glavna je zvijezda u društvu i ima gotovo neograničenu svotu novaca za potrošiti samo na sebe.

Najgore od svega je to što taj unutarnji osjećaj nezadovoljstva ne mogu podijeliti ni s kim. Naravno da ne žele o tome razgovarati s mužem, ali se vrlo rijetko povjeravaju i obitelji ili prijateljima. Mladenkama svi nastavljaju govoriti kako je prekrasno kada ti se ostvare svi životni snovi, a zbog tih ili sličnih riječi njihovo nezadovoljstvo raste. Kada vam svi oko vas govore koliko biste trebali biti sretni, njihove riječi prouzrokuju potištenost.  

Mladenke bi se trebalo unaprijed upozoriti na fazu depresije koja ih očekuje, kažu psiholozi. Te poput trudničkih tečajeva ili savjeta organizirati one koji će pripremiti mladenke na nošenje sa svakodnevnim bračnim životom.

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.