Nakon vjenčanja depresija

Oglas
 

Nakon vjenčanja depresija

Svaka deseta mladenka će se nakon vjenčanja suočiti s depresijom.

Najsretniji dan života nakon samo dva tjedna može prouzrokovati anksioznost većeg stupnja.

Nove supruge se nakon medenog mjeseca moraju suočiti s realnošću odnosa s partnerom koji se ne može mjeriti s medenim mjesecom, pa ni mjesecima prije vjenčanja kada se svaka mladenka osjeća kao da joj se ostvaruju svi životni ciljevi, glavna je zvijezda u društvu i ima gotovo neograničenu svotu novaca za potrošiti samo na sebe.

Najgore od svega je to što taj unutarnji osjećaj nezadovoljstva ne mogu podijeliti ni s kim. Naravno da ne žele o tome razgovarati s mužem, ali se vrlo rijetko povjeravaju i obitelji ili prijateljima. Mladenkama svi nastavljaju govoriti kako je prekrasno kada ti se ostvare svi životni snovi, a zbog tih ili sličnih riječi njihovo nezadovoljstvo raste. Kada vam svi oko vas govore koliko biste trebali biti sretni, njihove riječi prouzrokuju potištenost.  

Mladenke bi se trebalo unaprijed upozoriti na fazu depresije koja ih očekuje, kažu psiholozi. Te poput trudničkih tečajeva ili savjeta organizirati one koji će pripremiti mladenke na nošenje sa svakodnevnim bračnim životom.

Oglas
 

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.