Recepti za uskrsna jaja

 

 

 

 

Recepti za uskrsna jaja

Za pripremu čokoladnih jaja potrebno vam je 35 dag čokolade, 25 dag šećera, 2 žumanjka, žlica crne kave, 10 dag maslaca, 1 vanilin šećer, čokolada u prahu, čokoladne i šarene ukrasne mrvice 

Osim pisanica, za Uskrs možete pripremiti i jestiva jaja.

Jaja od sira :

Bijeli, mekši sir umijesi se s maslacem,  ručno se oblikuju jaja koja se zatim uvaljaju u isjeckane začine (origano, peršin, papar i papriku).

Čokoladna jaja:

Čokoladu otopite na laganoj pari. Odvojeno umutite žumanjke sa šećerom, te dodajte maslac, zatim kavu i čokoladu. Pustite smjesu da se ohladi. Oblikujte jaja te pospite čokoladom u prahu i ukrasite mrvicama.

Jaja s rumom:

Pripremite 25dag mljevenih oraha, 25 dag šećera u prahu, 3 rebra čokolade i mala čašica ruma.

Pomiješajte orahe s naribanom čokoladom, šećerom i onoliko ruma koliko je potrebno da se dobije čvrsta masa. Oblikujte jaja i pustite neka se suše na zraku.

Jaja od badema:

Potrebno vam je 30dag badema, 25 dag šećera, malo mlijeka i 2 rebra čokolade.

Malo popržite bademe, skinite kožicu, te kada se ohlade sameljite ih. Na štednjaku otopite šećer s malo mlijeka i dodajte bademe. Kuhajte dok se smjesa ne zgusne, ali nemojte dopustiti da zavrije. Pustite da se ohladi oblikujte jaja i ukrasite ih rastopljenom čokoladom.

Jaja od oraha:

Potrebno vam je 25dag mljevenih oraha, 25 dag šećera, 1 jaje, 1 čokolada, 50g badema i jedna čašica ruma.

Izribajte čokoladu i pomiješajte sa svim sastojcima. Oblikujte jaja i uvaljajte ih u šećer. Sušite na zraku.

COVERmagazin.com


 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.