Jedan dan mjesečno bez hrane sprječava infarkt

 

 

 

 

Jedan dan mjesečno bez hrane sprječava infarkt

Preskakanje obroka jedan dan u mjesecu može vas spasiti srčanog napada, tvrde znanstvenici.

24-satno izbjegavanje hrane jednom mjesečno smanjuje rizik kroničnih arterijskih bolesti za 40 % u odnosu na one koji svaki dan jedu, bez preskakanja. Znanstvenici vjeruju kako jednodnevna apstinencija od hrane može „resetirati“ tjelesni metabolizam i omogućiti ga da radi učinkovitije.

Istraživanje je provedeno na Sveučilištu Utah u Salt Lake Cityju, a voditelj istraživanja  Dr. Benjamin Horne pojasnio je: „Ljudi koji poste, čine dobro svome srcu i krvožilnom sustavu, ali to ne znači preskakanje obroka nasumice, nego apstinencija od hrane jedan dan mjesečno“.

Istraživanjem je također potvrđeno kako od izbjegavanja hrane jedan dan imaju koristi i dijabetičari, međutim budući da preskakanje obroka može dijabetičarima biti opasno po život ne bi se smjelo provoditi bez liječničkog nadzora.

COVERmagazin.com

08.11.2007.

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.