Kako se ponašati sa suprugom ili dečkom u društvu

 

 

 

 

Kako se ponašati sa suprugom ili dečkom u društvu


 
Svaka veza ima svoje uspone i padove, koji često rezultiraju nekom vrstom rasprave, ponekad malom, a ponekad velikom svađom. Jednom kada se prašina smiri, među vama će se stvari izgladiti, ali bit će vam jako neugodno pojaviti se pred ljudima gdje se rasprava odigrala, ako je bila javna. Kako biste to izbjegli, naučite se kontrolirati. Nikad nemojte ulaziti ni u kakve rasprave među drugim ljudima. Ako neki problem toliko naraste dok ste u društvu, te smatrate kako ga morate odmah riješiti, ipak se strpite i pričekajte svoja četiri zida i rješavajte to iza zatvorenih vrata.
 

Tretirajte partnera s poštovanjem

 
Nemojte partneru davati packe na javnom mjestu ili razgovarati s njim kao s djetetom. Vrijeđajući nečije ponašanje ili inteligenciju na javnom mjestu, čak i ako se samo šalite, više će naštetiti nego učiniti dobra vašoj vezi. Kada ste izvan svoga doma različitosti stavite na stranu te pokazujte isključivo potporu i ljubav. Umjesto da se žalite jedno na drugo razgovarajte o svojim postignućima, poslovnim uspjesima, dobrim kolačima ili odličnom jučerašnjem ručku. U društvu se potrudite naglasiti razloge zbog kojih ste zajedno, a ne ono što vas razdvaja. Takve nesuglasice vama možda ne znače puno, ali kada ih javno iznesete tada dobivaju na težini.
 

Nemojte odgajati i davati packe partneru u javnosti

 
„Pomakni se. Ti uvijek zauzmeš najbolje mjesto“; „Jesi li provjerio mail – Ne – Ti nikad ne znaš napraviti ništa“ ; „Gdje je moja boca vode, zaboravio si je, naravno, kada nikad ništa ne pamtiš“. Itd…  
 
Neke osobe koje nikad ni nepoznatu osobu ne bi tretirale s toliko nepoštovanja smatraju kako je sasvim normalno odnositi se tako prema suprugu, osobi koja bi trebala biti najvažnija u njihovom životu. Svi smo čuli poslovicu „Ako nemaš nekome reći nešto lijepo, nemoj ništa ni govoriti“, a ona bi se trebala još čvršće primjenjivati na vlastitog supruga ili suprugu. Teške riječi koje kažemo nepoznatima, čak i one neprimjerene, obično se zaborave u kratkom vremenu, ali teške riječi koje kažemo osobi kojoj smo obećali ljubav do kraja života, prave rane koje teško zacjeljuju.
 

Nemojte se svađati u javnosti

 
Čak i ako supružnik radi sve kako bi vas izbacio iz takta ostanite mirni. On se možda na taj nezreli način nosi sa svojim emocijama, ali ne smijete dopustiti da vas uvuče u svoj vrtlog. Ne samo da će javne svađe privući pažnju na vas dvoje, nego će uzrokovati i neugodnosti osobama s kojima ste, poput djece, članova obitelji ili prijatelja. Pričekajte da dođete kući kako biste razgovarali o bilo kojem problemu. Također, kod kuće dok raspravljate usredotočite se na ključne probleme, a ne način kako se ona ili on ponašao.
 

Postavite pravila

 
Ako su neki problemi prije izlaska iz doma ostali neriješeni, postavite pravila dok ste u javnosti. Ovakva pravila trebala bi uključivati spominjanje određenih tema, kao i razgovor o problemima s prijateljima i članovima obitelji. Vaši prijatelji i obitelj prirodno gledaju vašeg supruga drugačije nego vi, te ono što oni smatraju korisnim savjetom može uzrokovati da vidite probleme za koje niste ni znali da postoje ili da su bitni, što opet može voditi do novih svađa.
 

Ako sve propadne nemojte izlaziti skupa u društvo

 
Ako ste sve pokušali, ali i dalje se jedno od vas ne može kontrolirati, apstinencija će pomoći. Neka se suprug druži sa svojim društvom, a vi sa svojim. Razdvojeni trenuci mogu vam pomoći da shvatite što je bitno i korigirate navike.

 

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.