Koliko je izgled zaista bitan u ljubavi?

 

 

 

 

Koliko je izgled zaista bitan u ljubavi?


Naravno, svi znamo da je izgled važan. Kada privlačna žena ili muškarac uđu u kafić ili restoran budu primijećeni.  Ali pretpostavimo, tek toliko radi rasprave, da niste objektivno najljepša osoba u prostoriji  u takvim trenucima  (naravno svi znamo da u stvarnom životu jeste, ali pretvarajmo se da niste).  Koliko je to što niste najljepši prepreka pronalasku partnera?

Nekoliko znanstvenih istraživanja dalo je poprilično umirujuće odgovore za vas.

Npr.  u istraživanju provedenom  2010, muškarci su trebali ocijeniti privlačnost žena  na fotografiji. Neki su sudionici dobili uz slike pozitivne, a neki negativne popratne informacije o osobnosti žena na slici.  Obje grupe su se složile koje žene imaju najprivlačnije tijelo i lice, nitko nije poricao da je lijepa žena lijepa, ali muškarci koji su dobili pozitivne informacije o osobnosti  mnogo više žena su ocijenili privlačnima, od muškaraca koji su dobili negativne informacije. Oni su tek nekoliko i to onih najljepših ocijenili  privlačnima.

Zaključak je da vas lijepa osobnost  zaista čini privlačnijima.

Također, u studiji koja je provedena 2007.  sa sličnim čimbenicima, redovito su osobe kojima su pridavane pozitivnije osobine bile smatrane privlačnijima.

U pravilu, vaša osobnost može drastično utjecati na to koliko vas smatraju privlačnima. Ako ste najljepša osoba u prostoriji, možete sve pokvariti  samo ako jednom otvorite usta, npr. ako ste bezobrazni prema konobaru.

Još jedno istraživanje provedeno početkom ove godine dalo je zanimljive rezultate. Osobe s neobičnijim crtama lica bile su primjećenije, a obično i privlačnije od osoba s lijepim, ali prosječnim crtama lica. Većini muškaraca je posebnost vrlo visoko na ljestvici privlačnosti.

Na kraju da odgovorimo koliko je izgled zaista bitan? Mnogo, prve tri sekunde. Ali  kasnije ni približno toliko koliko osobnost i karakter.

 

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.