Što bi muškarci voljeli da žene znaju

 

 

 

 

Što bi muškarci voljeli da žene znaju

 

- 1 - Muškarci su osjetljiviji nego što mislite –

 

Većina žena ne vjeruje kada ovo čuje, ali statistički muškarci se teže nose s prekidima nego žene.

 

Oni biološki nisu dizajnirani za nošenje s osjećajima poput žena. Zbog toga muškarci oko svoga srca stavljaju oklop kako bi izbjegli povrijeđenost. Oni se otvaraju jedino kada se osjećaju potpuno sigurno, a ne kada žena od njih zahtjeva da se otvore.

 

Kada se muškarac osjeća sigurno? Kada ga žena razumije! Žena se ne mora slagati u svemu što on misli, ali mora ostavljati dojam kao da uzima u obzir njegovo mišljenje. Ono što se najčešće događa je da žena želi da joj se muškarac otvori, a kada on to napravi ona preuzima glavnu riječ i iznositi svoja stajališta i počinje mu „soliti pamet“. Uskoro žena postaje fokus razgovora i muškarac ubrzo prestaje govoriti.

 

Znanstveno gledano, žene su bolji komunikatori od muškaraca, a budući da većina muškaraca to zna, često se ne osjećaju kompetentno da bi razgovarali s vama. Uzimajući to u obzir, nemojte tjerati muškarca da se natječe s vama u razgovoru. Pomognite mu slušanjem i razumijevanjem.

 

-2- Mišljenje o svome izgledu važnije je od izgleda –

 

Muškarci nisu opsjednuti izgledom žena koliko žene misle. Iako su vizualni tipovi nemaju tako istančan osjećaj za lijepo poput žena. To bi značilo da muškarac primjećuje cjelinu, a žene detalje. S druge strane skloni su i preuzimanju tuđih stavova. Ako žena s kojom su misli za sebe kako je lijepa, vjerojatno će to i oni pomisliti.

 

-3- Muškarci odgovaraju na signale

 

John Gray je naglasio u svojoj knjizi Muškarci su s Marsa, a žene s Venere da žene odašalju signale, a muškarci na njih odgovaraju. Da, odašiljanje signala zainteresiranosti ohrabruje muškarca. Muškarci trebaju neke indikacije kako ih smatrate privlačnima, prije nego toj ženi pristupe. Ali ovo je i razlog zbog kojeg muškarci prilaze „pogrešnim“ žanama. Žene s puno samopouzdanja, koje sebe smatraju zavodnicama odašiljat će takve signale nesvjesno. Te ćete primijetiti kako će se grupa muškaraca skupiti oko takvih žena, a one ih redom „otkantavaju“. Ipak, morate znati da oni njima ne prilaze zbog toga što su lijepe, nego zbog toga što su primili njene signale.

 

I sami znate koliko se muškaraca mota oko hostesa ili konobarica. To je zbog toga što su te žene plaćene da budu ljubazne prema gostima (mahom muškarcima). One svakom muškarcu odašilju signal kao da je poželjan na tom mjestu i da ih žele u svom društvu. Toj istoj žene u slobodno vrijeme prilazit će puno manje muškaraca, jer ne odašilje signal zainteresiranosti.

 

Ako želite nekom poslati signal ne trebate mu pristupiti. Muškarci su prirodni lovci i pustite ih neka oni prilaze vama. Jedan od načina na koje možete poslati signal je „5 sekundi pogleda“. Gledajte u njega pet sekundi, ali nemojte buljiti, nego pogledom „Rado bih se s tobom družila“.

 

Nakon toga nastavite svojim poslom ili povremeno možete promotriti ga još koji put.
 


 

 

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.