Olakšajte potragu za pravim/om

 

 

 

 

Olakšajte potragu za pravim/om

Za razliku od većine drugih članaka koje možete na brzinu pročitati za ovaj će trebati više vremena jer zahtjeva i vašu aktivnost. Sastoji se od nekoliko faza i trebat će dosta razmišljanja, a imat ćete i neku vrstu zadaće. Ipak, nema profesora koji će vas ocijeniti, zbog toga vježbama možete posvetiti vremena koliko želite i biti aktivni onoliko koliko smatrate da je dovoljno. 

Proći ćete kroz šest vježbi koje se nalaze na dnu teksta. Budući da je kompletan formular samo za vaše oči trebali biste biti potpuno iskreni. Ove vježbe pomoći će vam ubrzati proces pronalaska savršenog partnera i unaprijediti ljubavni život. 

Pri postizanju bilo kakvog cilja veliku pomoć može pružiti vizualizacija. Vrhunski sportaši vizualiziraju sebe kako prolaze kroz cilj prvi, kako preskaču određenu visinu ili zabijaju gol na prepunom stadionu. Možda će vam biti teško vizualizirati ljubavni uspjeh, posebno ako veze ili prijašnja iskustva nisu dobar uzor za ono kako bi veza trebala izgledati. Zbog toga prije definiranja i mogućnosti vizualizacije ljubavnog cilja trebali biste proći kroz proces samootkrivanja. Na taj način ćete uspjeti detektirati neke pogrešne stavove koje su ometali vašu potragu za partnerom u prošlosti.

Prvi korak je napisati „popis želja“, odnosno karakteristika koje bi vaš idealni partner trebao imati.  Kada postanete svjesni onoga što želite, vrlo brzo ćete to i dobiti.

Čak iako ste zadovoljni dosadašnjim izborom partnera ove vježbe će vam pomoći kako bi se stvari slijedeći put razvijale u pravom smjeru i kako ne biste ponovili iste pogreške koje su dovele do raskida.

Možda mislite kako će to što postanete svjesniji ljubavi učiniti je manje romantičnom. Međutim, kada prava ljubav uđe u vaš život, kemija preuzima stvar u svoje ruke, što znači da će i u tom trenutku popis koji napravite „odletjeti kroz prozor“. Vježbe će vam samo pomoći pronaći pravu ljubav prije, a neće promijeniti je.

Stoga nije važno počinjete li vježbu s popisom svih karakteristika koje bi trebao imati vaš savršen partner ili tek s nekoliko natuknica, važno je da počnete s nečim i da započnete sada. Jedini zahtjev koji se stavlja pred vas je da vaš savršeni partner bude VAŠ savršeni odabir, a ne vaše obitelji, prijatelja ili onoga što vam nameće filmska industrija.  Nikad nemojte zapisivati nešto samo zbog toga što mislite da se uklapa u društvena očekivanja, npr. „djevojka ne bi trebala biti mlađa od mene“ ili „partner bi trebao zarađivati više od mene“.

Pokušajte se radije koncentrirati na unutarnje (psihičke) kvalitete nego na fizičke atribute poput izgleda ili socijalnog statusa. 

Ispod se nalazi šest vježbi koje biste trebali proći, nemojte žuriti, svakoj vježbi posvetite dovoljno vremena.

Vježba 1: Moj idealan partner

 - Izgled:

 - Karakteristike osobnosti:

 - Druge kvalitete:

Što ste zapisali? Prema dosadašnjim iskustvima i muškarci i žene teže osobama sličnog socijalnog statusa i vršnjacima, s nekoliko dodatnih osobina poput dobrog smisla za humor, osim toga žene često navode financijsku sigurnost, naravno to ljepše uobličuju pa se često na popisu nalazi visoko obrazovan ili ambiciozan.

Muškarci često žele sexy ženu, ali želju izražavaju ljubaznije riječima dobrog izgleda ili privlačnu.  Razlog zbog kojeg žene žele financijsku sigurnost, a muškarci dobar izgled je biološki. Trebali biste pokušati „ubiti“ u sebi taj instinkt.

Prvo upozorenje muškarcima: dugonoga plavuša s velikim grudima može vas mučiti cijeli život samo zbog toga što je prekrasna, može spavati do podne svaki dan, biti veoma samokoncentrirana bez imalo interesa za vas i vrlo skupa za „održavanje“.

Istovremeno upozorenje ženama: Uspješan političar, odvjetnik, nogometaš ili glumac čija vas moć privlači sigurno nije oličenje osjećajnosti. Svijet je okrutan, te da bi netko bio uspješan mora biti i sam okrutan, gotovo bezosjećajan. Osim toga nikad neće imati vremena za vas.

Vjerojatno vam svi u vašoj okolini govore kako se bolje udati bogato, jer svi su muškarci isti, pa je bolje bar biti materijalno osiguran. Problem je u tome što se u ovom slučaju ne udajete za muškarca nego bogatstvo. Iako bogati muškarci često znaju biti na prvi pogled iznimno šarmantni, njihov šarm je uglavnom tanak kao novčanica od 1000 kn. Ako se probijao sam kroz život i sam je stekao bogatstvo naučio je biti okrutan i vjerojatno je radoholičar, s kojim će vam biti nemoguće živjeti. Ako je pak odrastao u bogatoj obitelji vjerojatno je razmažen i duboko u sebi nesiguran. U svakom slučaju, budete li se okretali za novcima, na teži način ćete shvatiti pravo značenje one „novac ne može kupiti sreću“.

Vjerojatno sada ponovno razmišljate što biste u stvari htjeli od partnera. Koje osobine? To i jeste svrha prve vježbe.

Vježba 2: Zbog čega sam ja toliko sjajna/sjajan

 - Moje dobre osobine:

 - Druge moje kvalitete:

 - Aktivnosti kojima se bavim:

 - Posebne vještine koje imam:

U vježbi 2, popišite dobre kvalitete koje vi imate ponuditi partneru. Ako imate problema s pravljenjem popisa, zatražite pomoć prijatelja. Ili se sami prisjetite što vam inače dobri prijatelji hvale i što ističu kao vaše dobre osobine. Možda mislite da to što kuhate dobru tjesteninu i nije neka stvar koja bi mogla privući partnera, ali je zapišite jer to je ono što u stvari vas čini osobom takvom kakvom jeste.

Vježba 3: Zbog čega nisam najbolji partner?

Kada pronađemo nekoga tko će nas voljeti zbog pozitivnih osobina koje imamo, naravno da očekujemo kako će se morati nositi i s našim lošim osobinama. Sugerira li vam to još nešto?  Naravno! Kada pronađete g. ili gđu. Savršenu, naravno da neće biti savršena. Nastavite li čekati savršenstvo, možda ga pronađete s 80 i nešto kada vam vid i druga osjetila oslabe.

Nesavršenost je ono što morate očekivati. Ključno je pitanje s koliko nesavršenstva ste se spremni nositi?

Odgovor na ovo pitanje je ono čega biste se trebali držati. Neka vam to postane standard za hodanje i veze. I što prije postavite te standarde to bolje. Budete li čekali da vas neka osoba u potpunosti razočara i da se izgubi i najmanja privlačnost prije nego što prekinete odnose, samo gubite dragocjeno vrijeme. Možda se čini okrutno kada se glasno izrekne, ali na taj način ćete ubrzati svoju selekciju i prije ćete detektirati pravog.

Vježba 4: Pet stvari koje ne volim kada partner radi ali mogu ih podnijeti i nositi se s njima

1-?  2-?  3-? 4-? 5-?

Vježba 5: Pet stvari koje ni pod kojim uvjetima ne bih mogla tolerirati

1-?  2-?  3-? 4-? 5-?

Zadnji korak je nešto zabavniji. Umjesto da gledate ono što ne biste mogli podnijeti, sada je vrijeme da razmislite o dobrim osobinama vašeg potencijalnog partnera - ovo je u stvari najvažniji korak.

Možda ćete ponovno pogledati kvalitete koje ste nabrojili u vježbi 1, najbolje bi bilo da prvo napišete i ovaj popis pa da se testirate, koliko se slažete s onim što ste naveli u vježbi 1?

Vježba 6: Moram imati - pet stvari, osobina bez kojih ne bi mogla/mogao živjeti

1-?  2-?  3-? 4-? 5-?

Kada ste gotovi s vježbama imate svoj privatni vodič za izbor partnera. Popisi vam mogu pomoći na mnoge načine. Na primjer, upoznate li nekog tko vam se čini zainteresiranim za vas, imat ćete osnove prema kojima ćete ga moći skenirati, te ćete koliko-toliko unaprijed moći procijeniti uklapa li se u vaše želje i vaša očekivanja. Na taj način ćete ubrzati postupak selekcije. Možda se čini smiješnim kada se izgovori na takav način, ali više nećete gubiti vrijeme na ono što znate da nema budućnosti.  Budu li se vaša očekivanja s vremenom mijenjala, nemojte se brinuti. Slobodno bacite stare popise i napravite nove. 

 

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.