Zdravlje5 biljaka koje ubrzavaju rast kose

 

 

 

5 biljaka koje ubrzavaju rast kose

 

Rast kose je tema o kojoj se mnogo razgovara. Dok neki tvrde kako, ma što da učinili ona će rasti svojim tempom, drugi tvrde da se može ubrzati njen rast primjenom biljnih kura.

-1- Aloe vera

Aloe vera je ime dobila po botaničaru Milleru koji ju je otkrio na  Barbadosu, i uveo u današnji zapadni svijet. Biljka aloe  poznata je  još iz biblijskih vremena, a otac suvremene medicine Hipokrat koristio se njezinom iscijeliteljskom moći.

Stari egipćani su joj se divili i  koristili je  kao lijek, faraoni vjerovali u moć ove biljke kao eliksira za dug život a Kleopatra je upotrebljavala njezin gel kako bi zadržala mekoću i glatkoću kože.

Indijanci su aloe veru smatrali svetom biljkom nazivajući je nebeskim lijekom te su njome liječili povrede i rane, ugrize od zmija, glavobolje i artritis, a indijanke su koristile sok od aloe koji su nanosile na svoja lica kako bi izgledale mlađe i ljepše.
 
Aloe vera, uzgaja se na plodnom vulkanskom tlu i pripada porodici ljiljana. Bez  stabla, zeljasta oblika  sa  šiljastim, sočnim listovima svijetlo- zelene boje rožnatih bodlja, biljka se smatra jednim od najvećih čuda prirode.

Biljka aloe vera prerađuje se  na poseban način, bez umjetnih gnojiva i pesticida, kako bi se sačuvali najvredniji sastojci  u njezinom soku a osobine pravog soka upravo se mogu prepoznati po karakteristično jakom okusu i komadićima pulpe, koji dokazuju da sok nije filtriran odnosno nema dodatka vode.

Ak ose na vlasište nanosi u obliku maske, smanjuje svrbež, iritacije, ojaava vlasište i korjen kose, a time doprinosi bržem rastu kose.

-2- Ružmarin

Ružmarin je grmolika zimzelena biljka. Ima male, uske i kožaste listiće sa cvjetovima bijele, plave i ljubičaste boje.

Ruzmarin Ova biljka pripada mediteranskoj makiji te joj odgovara blaga klima. Osim što je ukusan ružmarin je i vrlo lijep, stari Grci su ga čak nazivali “prekrasnim cvijetom”, stoga ga često možete pronaći u vrtovima gdje je ukrasna biljka.

Također liječi upale na vlasištu i ojačava kosu. Možete g koristiti tako da tinkturu umasirate u vlasište kao masku, ili kao čaj za zadnje ispiranje kose.

-3- Ginko biloba

Ginkgo biloba spada pod najstariju vrstu stabala na zemlji i raste još od vremena dinosaura. Kada se konzumiraju pripravci, olakšava cirkulaciju, te korisni nutrijenti mogu dospjeti u sve dijelove organizma.

Ojačava organizam iznutra te povoljno djeluje na rast kose. Trebalo bi se konzumirati preporučenu dozu pripravaka od ginka.

-4- Kadulja

Kadulja liječi većinu upala jer je baktericidna. Pročišćava dišne organe, liječi upaljeno grlo, krajnike, te sluznicu u ustima. Za njegu kose se koristi kao pripravak od čaja za ispiranje.

Pomaže liječenju upala vlasišta i ojačava kosu, a koristi se i za prirodno posvjetljivanje kose.

-5- Kopriva

Dobro djelovanje kod ubrzavanja rasta kose može postići i čaj od koprive, jedan put ispirite kosu čajem od listova, a slijedeći put čajem od korijena koprive. Pripremate ga tako da četiri žlice biljke prelijete litrom kipuće vode, nakon deset minuta procijedite i pričekajte da se ohladi do temperature s kojom inače ispirete kosu


Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.