Zdravlje7 brzih načina da smršavite

 

 

 

7 brzih načina da smršavite

 

Brze dijete u kojima se izgladnjivate nikako nisu zdrave, te vam mogu donijeti više štete nego koristi. Međutim, postoje ipak trikovi uz čiju pomoć možete ubrzati gubitak kilograma, a sačuvati zdravlje.

-1- Pijte vode

Ne trebate u sebe usuti bure vode, ali dnevno biste trebali popiti 8-10 čaša. Ako želite smršaviti nemojte vodu zamjenjivati drugim napitcima, a posebno ne zaslađenim sokom. Vaše tijelo bi uvijek trebalo biti hidratizirano. Nemojte čekati da osjetite žeđ, da biste tek tada posegnuli za čašom vode. Jeste li znali da ako popijete čašu hladne vode potrošite 62 kalorije?! Ali ju je bolje piti između obroka, a ne uz obrok radi pravilne probave.

-2- Hranu rasporedite u 5 obroka

 Obično nam pet obroka zvuči puno, ali to ne znači da trebate povećati unos hrane, nego onu hranu koju biste pojeli u tri obroka trebate raspodijeliti u pet. Ne trebaju biti svi ni podjednako veliki. Dobro je imati tri glavna obroka i dva međuobroka.

-3- Vježbajte

Koliko god zvučalo zamorno vježbanje je nužno za gubitak kilograma. Možete piti vode koliko hoćete, jesti maksimalno zdravo, ali ako ste lijeni i ne krećete se dovoljno gubitak kilograma je gotovo nemoguć.

-4- Koristite male tanjure tamnijih boja

Hotelska industrija promijenila je naš pogled na obroke. Današnja porcija u hotelima može nahraniti i slona. Smanjite porcije. Desertni tanjur je sasvim dovoljan. S druge strane, nemojte se ustručavati baciti hranu ako ste se najeli. Zbog neke grižnje savjesti ljudi se prejedaju kako se ništa što su pripremili ne bi bacilo, a i jer je hrana relativno skupa. Međutim, ako na silu nešto pojedete, veća je šteta, nego da ste to jednostavno bacili. Ako već ne želite baciti hranu, bolja je taktika kuhati manje, a ako ostanete gladni uzeti nešto veći desert.

-5- Čitajte između redaka

 Nije sve na čemu piše zdravo ili prirodno uzgojeno i manje kalorično. Niti ukusna hrana automatski deblja. Možete jesti ukusno i ono što volite, a ipak smršaviti, ako znate čitati etikete.

-6- Vodite dnevnik

Ovo vam pomaže dokumentirati što jedete. Tako nećete pomisliti da se i od vode debljajte, jer ćete točno znati što ste unijeli u organizam. Iz tjedna u tjedan, pokušajte malo smanjiti porcije.

 -7- Nemojte se kažnjavati

Budite blagi prema sebi. Ako ste se prejeli, to ste napravili jer je hrana bila ukusna. Umjesto da se optužujete, budite sretni što imate priliku uživati u ukusnoj hrani.

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.