ZANIMLJIVOSTKako smanjiti bacanje hrane

Kako smanjiti bacanje hraneStručnjaci kažu kako se u prosjeku 40 posto hrane baca. Možda živimo u izobilju, ali to nas ne opravdava da hranu shvaćamo zdravo za gotovo i da je bacamo. Pokušajte se riješiti loših navika i ponovno se povežite s frižiderom na kreativan način.

- U dućan nosite popis. Tako ćete biti manje skloni impulzivnoj kupovini.

- Izbjegavajte kupovinu velikih pakiranja samo zbog toga što su na akciji, ako unaprijed znate da vam tolika količina neke namirnice nije potrebna.

- Smanjite porcije. Izvadite manje na tanjur, a ako ste gladni dodajte još.

- Očistite proizvode prije spremanja u hladnjak. Tako ćete ih imati više volje koristiti.

- Sve što stavljate u frižider umotajte u plastične folije ili stavite u vakumirane zdjele. Tako ćete usporiti proces kvarenja.

- Napravite test mirisom. Jogurt i mlijeko često su valjani i nakon isteka roka. Prije nego ih bacite, prvo ih probajte.

- Naučite spremati ostatke ručka za večeru, te potražite recepte za kuhanje ostataka primjerice recepte s tvrdim kruhom.

- Kada kuhate, uvijek je bolje napraviti manje, nego bacati hranu. Ako se niste najeli od onog što ste skuhali, nadoknadite to dobrim desertom.

Vezano: Recepti 

Još zanimljivih tema:

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

Prijedlozi poklona za djecu za sv. Nikolu

Koliko šećer ima kalorija?

Moć pozitivnog razmišljanja

Pravila pohranjivanja hrane u frižider

Za i protiv života na selu i malim gradovima

Odabir prezimena nakon udaje – tradicija i običaji

7 učinkovitih načina da pronađete ljubav

Recept za kuhano vino

Naučite pravilno se predstaviti

Stvari koje vas sprječavaju da izliječite depresiju

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Ideje poklona za promociju

Čemu toliko nezadovoljstvo?!

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.