ZANIMLJIVOSTIntuicija u trudnoći ne indicira spol djeteta

Intuicija u trudnoći ne indicira spol djeteta

 

Za razliku od mnogih drugih prilika kada biste trebali slušati intuiciju, znanstvena istraživanja pokazuju kako intuicija budućih majki vezano uz spol djeteta nije ništa točnija od običnog pogađanja.

Prema nedavno provedenom istraživanju u kojem je sudjelovalo nešto više od 100 trudnica s izrazito jakom intuicijom o spolu djeteta, samo pola ih je bilo u pravu, što je jednako postotku koji bi imale i da su jednostavno nagađale.

Znanstvenici su istraživali još neke metode predviđanja spola djeteta koje su popularne među ljudima (oblik trbuha, kineski lunarni kalendar…), ali su zaključili da su sve one vrlo nepouzdane, te da bi jednako točno predviđanje žene mogle dobiti i bacanjem novčića. Šanse da ćete pogoditi su 50:50.

Jedino predviđanje koje je imalo veću vrijednost od 50 posto su bile jutarnje mučnine. Kažu kako se ekscesivne jutarnje mučnine mogu u nekoj mjeri povezati s rađanjem djevojčica, tu je postotak točnih predviđanja spola bio neznatno viši od 50 posto, ali još uvijek nedovoljan da bi imao neku dokaznu vrijednost.

Stoga pri kupovini odjeće za nerođenu bebu radije pričekajte liječničku potvrdu.

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.