ZANIMLJIVOSTVitamin E olakšava PMS bolove

Vitamin E olakšava PMS bolove

 

Tablete koje u sebi sadrže koktel esencijalnih ulja i vitamina E mogu učiniti mjesečnice manje bolnima za milijune žena.

Kroz istraživanje na vitamin E je pozitivno reagiralo oko 2/3 žena.

Iako se PMS smatra minornim problemom, simptomi u nekom obliku pogađaju 3/4 žena, a 40 posto ženske populacije kaže da im PMS utječe na kvalitetu života. Liječenje i ublažavanje simptoma varira od jednostavnih promjena u prehrani, preko posebnih vježbi,  do prirodnih i konvencionalnih lijekova. Neki od njih nisu učinkoviti za sve žene, a u slučaju lijekova mogu se javiti i nuspojave.

Kroz istraživanje je uočeno kako su kod žena koje su redovito uzimale vitamin E značajno smanjeni bolovi, posebno nakon tri mjeseca, a nakon 6 mjeseci je uočeno dramatično smanjenje bolova. Ipak, s liječnikom biste trebali provjeriti količinu vitamina E koju smijete uzimati prije nego se odlučite na tretmane PMS-a vitaminom E.

COVERmagazin.com

18.01.2011.

Još zanimljivih tema:

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

Prijedlozi poklona za djecu za sv. Nikolu

Koliko šećer ima kalorija?

Moć pozitivnog razmišljanja

Pravila pohranjivanja hrane u frižider

Za i protiv života na selu i malim gradovima

Odabir prezimena nakon udaje – tradicija i običaji

7 učinkovitih načina da pronađete ljubav

Recept za kuhano vino

Naučite pravilno se predstaviti

Stvari koje vas sprječavaju da izliječite depresiju

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Ideje poklona za promociju

Čemu toliko nezadovoljstvo?!

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.