ZANIMLJIVOSTZnanost o ljudskoj privlačnosti

Znanost o ljudskoj privlačnostiZbog čega neke žene smatramo ljepoticama? Možete li reći da je netko pravi po izgledu lica? U svojoj novoj knjizi David Perrett sa Sveučilišta St. Andrews otkriva neke tajne o znanosti zavođenja.

KAKAV OTAC TAKAV MUŽ

Profesor Perrett kaže da karakteristike naših roditelja utječu na izbor partnera. Prema nekoliko različitih znanstvenih studija koje je analizirao, muškarci podsvjesno biraju žene slične svojim majkama, a kćeri očevima, u fizičkom i psihičkom smislu, što je posebno točno ako su sa svojim roditeljima u dobrom odnosu.

LIJEPE ŽENE

Obrađena istraživanja pokazala su kako je čist ten jedan od najvažnijih faktora privlačnosti. Većina osoba automatski povezuje stanje kože sa zdravljem, a zdravlje s privlačnošću.

Ako vam ten izgleda prestaro za vaše godine, to podsvjesno sugerira da je i vaše tijelo ostarjelo što vas čini manje poželjnima za dugoročne veze.

GODINE PROCJENJUJEMO PO NAJSLABIJOJ TOČKI

Kako procjenjujemo nečije godine? Pretpostavili bismo ovako: Po licu bi se reklo 50, koža je lijepa kao u 40-godišnjakinje, po kosi bi pretpostavili 60, znači osoba bi mogla imati – 50 godina. Ali ne. Kada se radi o procjenjivanju nečijih godina ljudi jednostavno idu lakšim putem. Usredotočit će se na vašu najslabiju točku, ono što izgleda najstarije i pretpostavit će da imate toliko godina.

Kroz istraživanja, kada se kompjuterski na stariju osobu stavila kosa mlađe osobe, to nije promijenilo percepciju o njenim godinama dok kada se mlađoj osobi stavila kosa starije, to je značajno utjecalo na procjenu godina.

KAKO POSTATI PRIVLAČNIJI

Iako mnogi misle suprotno, dojam o privlačnosti se mijenja kako bolje upoznajemo neku osobu.

Osobe kojima se najviše divimo smatramo i najprivlačnijima. I bez obzira što drugi govorili istraživanja su pokazala kako je stvarno najvažnija unutarnja ljepota. Stoga bi najbolji savjet za povećanje privlačnosti bio da budete ljubazna i suosjećajna osoba. Za razliku od mnogih proizvoda za uljepšavanje, ovaj savjet je zaista znanstveno dokazan kroz nekoliko različitih studija.


Još zanimljivih tema:

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

Prijedlozi poklona za djecu za sv. Nikolu

Koliko šećer ima kalorija?

Moć pozitivnog razmišljanja

Pravila pohranjivanja hrane u frižider

Za i protiv života na selu i malim gradovima

Odabir prezimena nakon udaje – tradicija i običaji

7 učinkovitih načina da pronađete ljubav

Recept za kuhano vino

Naučite pravilno se predstaviti

Stvari koje vas sprječavaju da izliječite depresiju

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Ideje poklona za promociju

Čemu toliko nezadovoljstvo?!

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.