Koliko je realan vaš termin poroda

Računanje termina poroda prvi je korak nakon što saznate da ste trudni, ali koliko je realan razultat koji dobijete i koike su vaše šanse da ćete roditi na termin poroda…

Objavljeno
Kategorizirano kao Trudnoća

Štetnost ultrazvuka u trudnoći

Svako malo se nekim natpisima i novinskim naslovima kao da želi dodatno zaplašiti trudnice, pa se tako u posljednje vrijeme mnogo piše o štetnosti ultrazvuka…

Objavljeno
Kategorizirano kao Trudnoća

Savjeti da što lakše preživite trudnoću

Iako se za trudnoću kaže kako je blaženo stanje, rijetke su žene koje je tako zaista i dožive. Mučnine, anksioznost, hormonalne promjene, debljanje, napetost, bolovi u leđima, ali zabrinutost oko rasta i razvoja bebe, svakako narušavaju unutarnji mir trudnica. Ispod su neki savjeti koji vam mogu pomoći da bar malo ublažite sve te tegobe.

KAVA U TRUDNOĆI i ostale stvari koje trebate i koje ne trebate raditi u trudnoći

Još uvijek nije u potpunosti jasno kako kofein djeluje na razvoj ploda, ali smatra se kako kada se pije u većim količinama može proći barijeru koju pravi placenta, što dovodi do rizika pobačaja ili komplikacija razvoja ploda. Budući da je u trudnoći uvijek bolje biti sa sigurnije strane i ne izlagati se rizicima, potrudite se da smanjite broj dnevnih kava, a ukoliko to nije moguće, smanjite veličinu šalice iz koje pijete kavu, jer manjom količinom unijet ćete manje kofeina bez obzira broj kava.

Objavljeno
Kategorizirano kao Trudnoća

Normalna temperatura u trudnoći

Bazalna tjelesna temperatura je najniža temperatura koju tijelo ima tijekom dana (kada je odmorno), a obično se mjeri odmah nakon buđenja, prije ikakve tjelesne aktivnosti.

Objavljeno
Kategorizirano kao Trudnoća

Bolesti koje mogu naštetiti bebi u trudnoći

Nije nikad lako biti bolestan, a posebno ne u trudnoći, kada ste uz sebe zabrinuti i za dijete koje se razvija u vama. Na sreću, odrasle osobe već su imune na neke bolesti opasne za trudnice, bilo zbog cijepljenje ili zbog toga što su u djetinjstvu te bolesti preboljele.

Objavljeno
Kategorizirano kao Trudnoća

Pad imuniteta u trudnoći

Neke od promjena koje žene i njihovo tijelo prolaze za vrijeme trudnoće su očitije, dok su druge skrivene i naoko, izvana teško primjetne. Svi znamo da u trudnoći raste trbuh, žena se deblja, ima jutarnje mučnine, otečene zglobove, međutim, mnoge promjene koje imaju značajan utjecaj na sam organizam ostaju skrivene i zapravo se dešavaju iznutra. Trudnoća mijenja neke ključne faktore kako funkcionira tijelo žene.

Je li previše ultrazvuka tijekom trudnoće štetno?

Je li previše ultrazvuka tijekom trudnoće štetno? Čini se kako mnogo priča u trudnoći i o trudnoći se svodi na premalo ili previše. Vježbam li previše? Jedem li previše? Nosim li preteške stvari? Debljam li se previše? Raste li mi previše trbuh? Sva ova pitanja se postavljaju i s premalo. Ne čudi da se jednako… Nastavi čitati Je li previše ultrazvuka tijekom trudnoće štetno?

Objavljeno
Kategorizirano kao Trudnoća

Vremenska crta simptoma trudnoće kako se pojavljuju

Vremenska crta simptoma trudnoće   Ispod su simptomi trudnoće kako se najčešće pojavljuju prema statistikama. 1.dan Ovulacija – spolni odnos -začeće 2.dan 3.dan 4.dan 5.dan ** 6.dan Implantacija * 7.dan Mučnine* 8.dan Blagi porast temperature* 9.dan Umor* 10.dan Osjetljive i teške grudi 11.dan Bol u leđima* 12.dan Glavobolje* 13.dan 14.dan Izostanak menstruacije* 15.dan 16.dan  … Nastavi čitati Vremenska crta simptoma trudnoće kako se pojavljuju

Objavljeno
Kategorizirano kao Trudnoća