TRUDNOASimptomi ovulacije i odreivanje plodnih danaPostoje mnogi simptomi pomou kojih se mogu pratiti plodni dani i ovulacija , a najuobiajeniji su praenje promjenjivosti sluzi i mjerenje tjelesne temperature, ipak najsigurniji su testovi kojima se mjeri razina LH. S tim da se mjerenjem tjelesne temperature ne moe utvrditi kada e se ovulacija desiti, nego se promjena u temperaturi dogaa ve kada se ovulacija desila.

Utvrivanje plodnih dana:

Mjerenjem tjelesne temperature

Trebate mjeriti tjelesnu temperaturu ujutro nakon buenje i biljeiti promjene. Okvirno bi u urednom menstrualnom ciklusu trebala izgledati kao na slici ispod. Crvene tokice su varijacije koje e ovisiti od ciklusa do ciklusa, a zelena linja okvirna mjera. Temperatura je najnia pred ovulaciju, a zatim se nakon ovulacije poveava, da bi ponovo pala dan pred menstruaciju. Ukoliko je dolo do trudnoe temperatura nee pasti kao na slici nego e se nastaviti jo malo poveavati.

Kliknite na sliku da je poveate

Kliknite na sliku da je poveate

Utvrivanje plodnih dana:

Promatranjem vaginalnog iscjetka

Prvi simptom plodnih dana je povean vaginalni iscjedak. Pratite svoj vaginalni iscjedak te ete uoiti da je za vrijeme ovulacije sklizak, transparentan i rastezljiv. Naprotiv, kada nema ovulacije on je ljepljiv i bijel.


Utvrivanje plodnih dana:


Praenjem libida

Mnoge ene tvrde da imaju jai libido u plodnim danima.

Utvrivanje plodnih dana:

Praenjem izgleda

Kod mnogih ena se stanje koe popravlja, pristii nestaju i izgledaju najbolje u plodnim danima.


Utvrivanje plodnih dana:

Bol u jednoj strani na donjem dijelu trbuha

Treina ena osjeti slabiju ili jau bol u predjelu donjeg dijela trbuha u blizini jajnika na jednoj strani. Bol se dogaa zbog putovanja jajaca kroz jajovod.


Vezano: Plodni dan  
              Ovulacija
Trudnoa iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoe:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoæa Plodni dani

Trudnoæa Termin poroda

Vezane teme:

Simptomi trudnoe

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolaie (cookies). Neki kolaii su nuni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omoguavju analiziranje posjeenosti i praenje statistika o itanosti suelja. Takoer dijelimo kolaie treih strana poput oglašavakih kua, partnera za praenje i analitiku posjeenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja suelja slaete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolaiima koji se pohranjuju.