TRUDNOA39. tjedan trudnoe

Beba:

Lanugo dlaice su vjerojatno otpale, a  na glavi je ipak ostalo dosta kose. Neke bebe se raaju s dlaicama na rukama i nogama, ali vrlo brzo nakon poroaja one otpadaju.

Mozak je zadnji organ koji se razvija, ali je potrebno razvijen (dovoljno za prve dane ivota).

Vae tijelo:

Sada je vjerojatno vaa najvea briga kako poroaj zaista izgleda. Ali ne zaboravite uivati u posljednjim danima samostalnosti. Od sada ete osim za sebe morati uvijek i ma to radili misliti i na jo jedno bie.

Zdravlje i stil:

Provjerite mogu li vam se bradavice izvui kako bi bile spremne za dojenje. Ako su uvuene konzultirajte se s lijenikom.

to kupiti:

Provjerite imate li sve potrebno za dolazak bebe, ukljuujui pelene, kremice, pudere, boice, cucle i sve drugo.

Odnos s partnerom:

Dobronamjerni prijatelji i lanovi obitelji vjerojatno su vam ve ponudili pomo i potporu. Pokuajte biti to specifiniji ukoliko je oekujete, ali i pitajte njih to su vam voljni ponuditi. Ako kaete „Moe mi pomoi kako god eli“ tada nee znati to im je initi. Ali razradite zadatke i nekoga pitajte je li voljan peglati vam rublje, druge istiti…  Rasporedite konkretne dunosti na konkretne osobe, jer u protivnom neete od nikoga nita dobiti ili ete dobiti ono nepotrebno.

Povratak na poetnu trudnoe:  »
Trudnoa

Trudnoa iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoe:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoæa Plodni dani

Trudnoæa Termin poroda

Vezane teme:

Simptomi trudnoe

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolaie (cookies). Neki kolaii su nuni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omoguavju analiziranje posjeenosti i praenje statistika o itanosti suelja. Takoer dijelimo kolaie treih strana poput oglašavakih kua, partnera za praenje i analitiku posjeenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja suelja slaete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolaiima koji se pohranjuju.