TRUDNOĆA38. tjedan trudnoće

Beba:

Beba se već lagano udebljala, uskoro će joj obim struka postati veći od obima glave.

Od 38. do 42. tjedna trudnoće sve se smatra normalnim terminom porođaja, a izračunati datum u 40 tjednu je zapravo sredina ovih točaka.

Vaše tijelo:

Vi napokon dišete lakše, jer se pritisak na pluća smanjio.

Vjerojatno ćete osjetiti sve veće probleme s mjehurom jer beba zauzima sve više mjesta, a možda ćete patiti i od zatvora.

Puno toga nećete moći učiniti po pitanju čestog mokrenja, pa se držite u blizini toaleta.

Kako biste spriječili zatvor pomoći će unos dovoljnih količina tekućine, zatim voća i povrća. Brza pomoć može biti kompot od šljiva ili šetnje. Ako ništa ne pomogne obratite se apotekaru ili liječniku.

Zdravlje i stil:

Deset puta tijekom dana provjeravajte da li se beba miče. Ukoliko prestane da se mrda u hitno se obratite liječniku.

Što kupiti:

Skupite brojeve i menije restorana s brzom dostavom, kako biste imali što jesti,  a napravite i popis stvari koje trebate imati u kući nakon porođaja koje će muž kupiti kako biste imali čime ponuditi goste.

Odnos s partnerom:

Pronađite sve važnije telefonske brojeve kako biste ih imali u blizini kada nakon porođaja dođete kući. Dogovorite se s nekim da vam pomaže nakon porođaja. Iako moderne žene misle da mogu sve sama, ovo su trenuci u kojima se ipak trebate osloniti i na druge. Sam muž neće biti dovoljan za svu pomoć koju trebate.

Ostanite u fizičkom kontaktu s mužem. Iako ste seks vjerojatno skinuli s popisa opcija, zagrljaji, poljupci i masaže u dobrodošle.

Povratak na početnu trudnoće:  »
Trudnoća

Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoća Plodni dani

Trudnoća Termin poroda

Vezane teme:

Simptomi trudnoće

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.