TRUDNOA25. tjedan trudnoe

Beba:

Oi bi se trebale ubrzo otvoriti. Masnoe u tijelu bebe se poinju formirati, te koa bebe postaje glaa, a vaa neroena beba sve vie poinje sliiti novoroenetu.  Nakon 24. tjedna beba svakodnevno poveava anse za preivljavanje ukoliko se prijevremeno rodi, pa se ovaj tjedan smatra vrlo vanim tjednom u tom smislu.

Vae tijelo:

Vaa maternica je vjerojatno veliine nogometne lopte.

Poveanje maternice moe uzrokovati greve u predjelu stomaka ili nogu, pa poveajte unos namirnica bogatih kalcijem poput banana, grejpfruta, narane i sueno voe.

25. tjedan trudnoe poveava rizike razvoja nesanice, jer je sve tee pronai poloaj u kojem se moete potpuno opustiti. Koristite vie jastuka kako biste se to udobnije smjestili.

Kretanje vam postaje sve tee. Izbjegavajte umaranje, te bilo kakvu tjelovjebu onda kada se osjeate iscrpljeno. Neugodnosti mogu varirati od vrtoglavice, do boli.

Zdravlje i stil:

Trebali biste krenuti na teaj pripreme za poroaj. Tamo e vas strunjaci nauiti kako disati i to treba raditi za vrijeme poroaja.
 
Uvijek imajte u blizini boicu vode i pijte vodu uestalo. Vano je da ne dehidrirate, ali i s vodom morate imati mjeru. Potujte pravilo unosa oko dvije litre tekuine dnevno.

Suneva svjetlost je primarni izvor potrebnog vitamina D. Svaki dan boravite na otvorenom najmanje pola sata, ali izbjegavajte ljeti izlazak na sunce izmeu 10h i 17h.

Ako planirate putovanje neka to bude prije 36 tjedna trudnoe, to je i rok veine zrakoplovnih kompanija. Dugotrajno sjedenje u bilo kojem tjednu trudnoe moe biti potencijalno rizino i uzrokovati stvaranje ugruaka pa povremeno ustanite i protegnite noge.

to kupiti:

Udobnost je najvanije kada je trudnika odjea u pitanju. Izbjegavajte odjeu od najlona ili poliestera.

Odnos s partnerom:

Ako vam zgusnuti raspored uope ostavlja vremena za intimna druenja, nemojte ih provoditi iskljuivo razgovarajui o djetetu.

Ali to ne znai da trebate izbjegavati razgovor o bebi. Razgovarajte s partnerom o imenima. Stavljajte na papir ona koja vam se sviaju kako biste kasnije mogli lake odluiti.

Povratak na poetnu trudnoe:  » Trudnoa

Trudnoa iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoe:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoæa Plodni dani

Trudnoæa Termin poroda

Vezane teme:

Simptomi trudnoe

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolaie (cookies). Neki kolaii su nuni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omoguavju analiziranje posjeenosti i praenje statistika o itanosti suelja. Takoer dijelimo kolaie treih strana poput oglašavakih kua, partnera za praenje i analitiku posjeenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja suelja slaete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolaiima koji se pohranjuju.