TRUDNOA19. tjedan trudnoe

Beba


Noge su u proporciji s ostalim dijelom tijela, a poinje se formirati i masno tkivo. Miii i mozak su povezani pa beba ima mogunost kontrolirati svoje pokrete.

Vaa beba provodi mnogo vremena u snu. Na taj nain stvara energetske priuve za prirodni razvoj. Neke ene ve u ovom tjednu e moi razlikovati po micanju kada je beba budna, a kada spava. 

Vae tijelo

Vi bi se u ovom tromjeseju trebali zaista dobro osjeati, jer su munine iza vas, a stomak jo nije toliki da vam oteava svakodnevne aktivnosti.

U idealnoj situaciji udebljali ste se izmeu 3,5 i 6,5 kg.

U ljudskoj je prirodi usporeivanje, pa je sasvim normalno da ete usporeivati veliinu svog trbuha s drugim trudnicama, ali nemojte to shvaati previe ozbiljno. Sasvim je normalno i ako imate tek mali trbui, ali i ako se vaa trudnoa ve na veliko primjeuje. Tijelo svake ene je drugaije i trbuh raste razliitom brzinom. Sada je vaa maternica oko centimetar ispod pupka.  

Zbog poveanja moete na trbuhu primijetiti vene, a pupak izgleda potpuno drugaije.

Kod naglih pokreta – ustajanja, nakon dugotrajnog sjedenja, moete osjeati vrtoglavicu pa pripazite.

Vjerojatno ete biti vrlo usredotoeni na svoju trudnou i dijete koje nosite, pa se nemojte uditi to vam druge teme vie nisu tako zanimljive. To je nain na koji su ene kreirane, kako bi usmjerile svoju panju na ono to je u ovom trenutku najvanije. Nemojte misliti kako vie nikad neete moi razgovarati o niemu osim djetetu, jer sve e se rijeiti samo od sebe, a nove teme aktualizirati kada za njih doe vrijeme.  

Zdravlje i stil

Nemojte si prireivati tople kupke jer napetost zbog vruine moe nakoditi razvoju djeteta.

Jedite, iako za vrijeme trudnoe ne biste trebali dobiti vie od 15 kilograma, dijete mogu nakoditi djetetu, jer tako proputate vane nutrijente, pa je rjeenje u zdravoj prehrani. Voe, povre, cjelovite itarice i kuhanje s manje masnoe mogu biti rjeenje.

to kupiti

Umjesto o shoppingu razmislite o posuivanju. Nemojte odbijati ukoliko vam netko neto nudi. Budui da bebe brzo rastu stvari su uglavnom dobro ouvane, a vama e ostati vie novaca za pelene, mlijeko, sokie, kaice i sve ostalo to je potrebno bebi.

Ipak, razmislite o nekim stvarima, poput sjedalice za auto i sl., ak i ako vam jo neko vrijeme nee trebati, moda naletite na njih na snienju.

Odnos s partnerom

Sada je pravo vrijeme za izlete, zajednike odmore i ugodne romantine veere.

Povratak na poetnu trudnoe:  » Trudnoa

Trudnoa iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoe:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoæa Plodni dani

Trudnoæa Termin poroda

Vezane teme:

Simptomi trudnoe

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolaie (cookies). Neki kolaii su nuni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omoguavju analiziranje posjeenosti i praenje statistika o itanosti suelja. Takoer dijelimo kolaie treih strana poput oglašavakih kua, partnera za praenje i analitiku posjeenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja suelja slaete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolaiima koji se pohranjuju.