TRUDNOA16. tjedan trudnoe

Beba

Kraj je etvrtog mjeseca trudnoe i vaa beba je dugaka oko 112 mm.

Prsti na rukama ve su formirani, noge su due od ruku, a vi ete ve moi primijetiti njihovo kretanje.  Ako nita ne osjetite neka vas to ne zabrinjava. Neke majke kojima je prva trudnoa nita ne osjeaju do 24. tjedna.

Vae tijelo

Maternica vam se iri, a time i trbuh i grudi vam rastu, a zbog posteljice dobivate na teini. Ali za sada jo uvijek drugi ne moraju primjeivati vau trudnou, posebno ukoliko paljivo birate odjeu.

Ipak, teinom se trebate najmanje optereivati. Potrudite se sebi i bebi osigurati kvalitetnu prehranu, a pustite teinu da bude kakva hoe.

Zdravlje i stil

Koritenje masanih kada i toplih kupki se u trudnoi ne preporuuje. Tuirajte se svako jutro.

Ako do sada niste napravite ultrazvuni pregled. U trudnoi se preporuuju tri ultrazvuna pregleda. Prvi izmeu 16. i 22. tjedna, drugi u razdoblju od 28. do 32. tjedna i trei neposredno pred sam poroaj kako bi se utvrdio poloaj djeteta.

Ako vas boli glava, nemojte piti aspirin ili ibuprofen. Za zamjenski lijek pitajte lijenika.

Dobro dranje je iznimno vano. Izduite vrat, opustite ramena i ispravite lea.

to kupiti

Fleksibilnost je kljuna rije kod odjee za trudnice, pa traite sve ono to se rastee.

Odnos s partnerom

Nagovorite partnera da iskua kako je biti trudan ohrabrujui ga na zdravu prehranu i odricanje od alkohola. Na kraju trudnoe  bit e zdraviji, a vjerojatno i zgodniji.

Povratak na poetnu trudnoe:  » Trudnoa

Trudnoa iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoe:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoæa Plodni dani

Trudnoæa Termin poroda

Vezane teme:

Simptomi trudnoe

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolaie (cookies). Neki kolaii su nuni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omoguavju analiziranje posjeenosti i praenje statistika o itanosti suelja. Takoer dijelimo kolaie treih strana poput oglašavakih kua, partnera za praenje i analitiku posjeenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja suelja slaete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolaiima koji se pohranjuju.