TRUDNOA13. tjedan trudnoe

Beba

S poetkom drugog tromjeseja bebe poinje ubrzano rasti. Dosee veliinu (CRL) do 65 mm.

Oi su ve dobro razvijene, ali kapci ostaju zatvoreni. Crijeva sada poinju biti dio bebinog tijela. Beba poinje proizvoditi krvna zrnca.

U ovom tjednu se obino radi mini-anomaly scan, kod kojeg se ultrazvukom kontrolira razvijaju li se pravilno svi organi. Raspitajte se kod svog lijenika o njemu.

Vae tijelo

Maternica se iri, a vi ete ubrzo dobiti tijelo trudne ene.

Zdravlje i stil

Razgovarajte s ginekologom o napredovanju bebe. Strah je prisutan kod mnogih ena pa sve to vam nije jasno pitajte. Pitajte emu slue koji testovi, zbog ega se to radi i koje su normalne vrijednosti.

Upiite se na trudnike teajeve, ak i ako ih neete jo tjednima polaziti. Uglavnom su dosta popularni, pa upisom na vrijeme osigurajte svoje mjesto u eljenoj grupi.

Istraivanja pokazuju kako umjereni unos kofeina ne kodi djetetu, ali nemojte pretjerivati, jer biste mogli dehidrirati.

Svome efu trebali biste rei za trudnou prije nego bilo kome drugom na poslu, ali teko je skrivati dobru vijest od prijatelja, pa je rjeenje da kaete u povjerenju samo dobrim prijateljima. 

to kupiti

Za odjeu birajte prirodne tkanine, jer sintetika zagrijava tijelo i ini svaku odjeu neudobnom. Odijevajte se u slojevima, kako biste se lako mogli razodjenuti, ali kako se ne biste doveli u situaciju da vam je hladno.

Odnos s partnerom

Drugo tromjeseje idealno je za ponovno povezivanje s partnerom. U prvom tromjeseju niste se osjeali najbolje, a u treem e vas vae tijelo ivcirati i onesposobljavati za mnoge stvari. Pa u ovom razdoblju poveajte zajednike aktivnosti.

Povratak na poetnu trudnoe:  » Trudnoa

Trudnoa iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoe:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoæa Plodni dani

Trudnoæa Termin poroda

Vezane teme:

Simptomi trudnoe

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolaie (cookies). Neki kolaii su nuni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omoguavju analiziranje posjeenosti i praenje statistika o itanosti suelja. Takoer dijelimo kolaie treih strana poput oglašavakih kua, partnera za praenje i analitiku posjeenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja suelja slaete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolaiima koji se pohranjuju.