TRUDNOA11. tjedan trudnoe

Beba

Fetus je veliine oko 40 mm. Iako je uvelike sainjen od fleksibilnog materijala kosti se lagano poinju formirati. Takoer, genitalije djeaka i djevojice se poinju razlikovati. Oi su i dalje zatvorene. Strunjaci kau da su otkucaji srca znak da trudnoa napreduje dobro. 

Vae tijelo

Iako se beba pokree i okree unutar maternice vi to ne moete osjetiti, moda osjeate kruljenje u eludcu ili crijevima pa mislite da  kako osjetite bebu, ali to nije to.

Zdravlje i stil

Iako se ne trebate ulijeniti, sada se ve neki sportovi ne preporuuju: poput skijanja, jedrenja, vonje biciklom. Radije se odluite za laganije oblike rekreacije poput etnje, plivanja i laganijih vjebi.

Kegelove vjebe sada su ve nune kako biste sprijeili inkontinenciju, u trudnoi i nakon poroda. Stisnite vaginalne miie 10 sekundi, i ponovite dvadesetak puta, tri puta dnevno.

Spavajte na strani to ee je mogue, jer strunjaci tvrde kako ovaj poloaj poboljava protok krvi prema bebi.

Ako osjetite neke simptome naruenog zdravlja, pa makar se radilo i o obinoj prehladi nemojte sami posezati za lijekovima, nego razgovarajte s lijenikom koji e vam savjetovati pravi tretman, jer se mnogi lijekovi koje uobiajeno koristimo protiv bolova ne preporuuju u trudnoi.

to kupiti

Sada je vrijeme za pripremanje djeje sobe, jer ete kasnije kada vam trbuh naraste neto tee je ureivati.

Odnos s partnerom

Razgovarajte s partnerom o tome kako e dijete utjecati na va odnos. Moda imate neke strahove pa bi bilo dobro o njima razgovarati s partnerom. Osim, to ete rijeiti nedoumice, otvoren razgovor e vas i zbliiti.

Povratak na poetnu trudnoe:  » Trudnoa 

Trudnoa iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoe:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoæa Plodni dani

Trudnoæa Termin poroda

Vezane teme:

Simptomi trudnoe

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolaie (cookies). Neki kolaii su nuni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omoguavju analiziranje posjeenosti i praenje statistika o itanosti suelja. Takoer dijelimo kolaie treih strana poput oglašavakih kua, partnera za praenje i analitiku posjeenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja suelja slaete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolaiima koji se pohranjuju.