TRUDNOA10. tjedan trudnoe

Beba

Beba je duga oko 30 mm i postaje fetus. Noni prsti se dijele, a prsti na ruci postaju dui. Svi glavni dijelovi tijela su ve nastali, sada im preostaje samo razvijanje.

Ovo je posljednji tjedan u kojem se beba naziva embrio. Od sljedeeg tjedna slubeni naziv je fetus. 

Vae tijelo

Emocije e vam fluktuirati od ushienja do velike potitenosti. Moete se samo veseliti u oekivanju kako e sljedee tromjeseje donijeti emotivno olakanje. Informirajte se o testovima i pregledima koje je mogue napraviti u ranoj trudnoi i zakaite termine.

Zdravlje i stil

Ne zaboravite piti dovoljno vode jer je ona potrebna i vama i bebi za proizvodnju krvi i ienje od toksina.

Ne zaboravite da osim sebe hranite i bebu. Dodajte 300 kalorija dnevno u svoju prehranu. Moda ne zvui mnogo, ali toliko je bebi dodatno potrebno. To mogu biti dvije dodatne ae mlijeka ili neke zdrave grickalice, par voki vie ili sl.

Iako ete proitati mnogo savjeta iz strune literature, nemojte se ustruavati razgovarati s mamama, enama koje su to prole. Ne trebate sluati sve savjete, ali neki vam sigurno mogu pomoi. Ipak, sve to vam se uini sumnjivim, bilo u nekim lancima ili usmenim savjetima nemojte isprobavati bez konzultacije s lijenikom.

to kupiti

Kupovinom trudnike odjee neete potroiti bogatstvo, ali budui da se ona jo uvijek na vaem tijelu ni ne nazire, radije novac sauvajte za neto drugo. Jo uvijek moete odlino izgledati u svojoj staroj odjei, samo birajte onu koja vas ne stee.

Odnos s partnerom

Kada kupujete opremu za dijete ili sebe, ukljuite partnera u te aktivnosti, jer e ga to priviknuti na kasnije roditeljske odgovornosti. Neka vas on odveze do duana i bar nosi vreice.

Povratak na poetnu trudnoe:  » Trudnoa

Trudnoa iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoe:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoæa Plodni dani

Trudnoæa Termin poroda

Vezane teme:

Simptomi trudnoe

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolaie (cookies). Neki kolaii su nuni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omoguavju analiziranje posjeenosti i praenje statistika o itanosti suelja. Takoer dijelimo kolaie treih strana poput oglašavakih kua, partnera za praenje i analitiku posjeenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja suelja slaete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolaiima koji se pohranjuju.