TRUDNOA8. tjedan trudnoe

Beba

Embrio svakodnevno poinje sve vie poprimati ljudski oblik. Lagano se razvijaju ui i ostali dijelovi tijela. Prsti na rukama ve su vidljivi. Formiraju se i lakti, a vidljiva je i lena modina. Poinju se formirati tjelesni miii, te pojedini slojevi koe.  Srce bebe sada kuca dvostruko bre od vaeg, oko 150 puta u minuti.

Vae tijelo

Vaa maternica je otprilike veliine limuna. Kako se maternica poveava, normalno je da osjeate greve i bolove u tom dijelu trbuha, pa se ne trebate zabrinjavati sve dok nisu povezani s jaom boli ili krvarenjem. U sluaju jake boli u predjelu stomaka ili krvarenja hitno se javite lijeniku.

Zdravlje i stil

Prebacite dio kuanskih poslova na partnera, posebno one koji se obavljaju uz pomo kemijskih sredstava. Nemojte jesti sirovu hranu. Meso kuhajte ili pecite na najmanje 160 stupnjeva prije konzumacije.

Pazite na higijenu i ee perite ruke.

Kod nekih trudnica munine prestaju, a kod nekih se zadre do drugog tromjeseja. Iako ih zovu jutarnje munine mogu se pojaviti u bilo koje doba dana, pa neka vas to ne zabrinjava.

Ako ste do sada redovito vjebali, malo usporite. Otkucaji srca su vam ubrzani i lake se umarate, pa smanjite intenzitet ili prestanite prije toke plitkog disanja.

to kupiti

Iako ne trebate brzati s kupovinom proizvoda za djecu, pogledajte mogu li se pronai kvalitetna djeja kolica na snienju. Svake godine proizvoai izlaze s novim modelima, pa ete ih moda moi kupiti i  s popustom od 50 posto.

Odnos s partnerom

Opustite se zajedno. Priredite zajedniku kupku  ili veer provedite gledajui romantine komedije ili neke druge lagane filmove.

Povratak na poetnu trudnoe:  » Trudnoa 

Trudnoa iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoe:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoæa Plodni dani

Trudnoæa Termin poroda

Vezane teme:

Simptomi trudnoe

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolaie (cookies). Neki kolaii su nuni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omoguavju analiziranje posjeenosti i praenje statistika o itanosti suelja. Takoer dijelimo kolaie treih strana poput oglašavakih kua, partnera za praenje i analitiku posjeenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja suelja slaete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolaiima koji se pohranjuju.