TRUDNOĆA7. tjedan trudnoće

Beba

Bebu ćete već moći vidjeti preko ultrazvučnog aparata.  Srce bebe se počinje razvijati. Glava će i dalje biti uočljivija od ostalog dijela tijela, a oči izraženije. Srce dobiva komore, ruke su već uočljive, noge su samo zameci, ali krajem tjedna već dobivaju i stopala.

Vaše tijelo

Sada su popratni simptomi trudnoće već izraženi. Mučnina, povraćanje, često mokrenje, promjene raspoloženja i razdražljivost su normalna pojava, jer kao što smo naveli tijelo se zaista nalazi u drugom stanju, ali već krajem tjedna simptomi počinju opadati, a vi biste se trebali ponovno osjećati svoji.

Zdravlje i stil

Sada je krajnji trenutak da posjetite liječnika ukoliko to već niste napravili, a dobar je trenutak i da kažete svojoj okolini da ste trudni kako bi imali veću uviđavnost prema vama.

Neka voće i povrće postanu dominantne namirnice vaših obroka kako biste dobili potrebne vitamine i minerale.

Kod vježbanja se usredotočite na ruke. Ne možete ni zamisliti koliko ćete biti sebi zahvalni zbog toga jednom kada nakon porođaja započnete dijete nositi u naručju.

Što kupiti

Još nije vrijeme za trudnički shopping.

Ako niste do sad provjerite svoje zdravstveno osiguranje, informirajte se o porodiljnim naknadama i uvjetima.

Odnos s partnerom

Zamolite partnera da i on pravi popis pitanja koja biste trebali postaviti liječniku prilikom sljedećeg posjeta, jer vi ste sigurno preopterećeni pa bi se mogli desiti da dosta toga zaboravite. 

Povratak na početnu trudnoće:  » Trudnoća 

Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoća Plodni dani

Trudnoća Termin poroda

Vezane teme:

Simptomi trudnoće

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.