TRUDNOA7. tjedan trudnoe

Beba

Bebu ete ve moi vidjeti preko ultrazvunog aparata.  Srce bebe se poinje razvijati. Glava e i dalje biti uoljivija od ostalog dijela tijela, a oi izraenije. Srce dobiva komore, ruke su ve uoljive, noge su samo zameci, ali krajem tjedna ve dobivaju i stopala.

Vae tijelo

Sada su popratni simptomi trudnoe ve izraeni. Munina, povraanje, esto mokrenje, promjene raspoloenja i razdraljivost su normalna pojava, jer kao to smo naveli tijelo se zaista nalazi u drugom stanju, ali ve krajem tjedna simptomi poinju opadati, a vi biste se trebali ponovno osjeati svoji.

Zdravlje i stil

Sada je krajnji trenutak da posjetite lijenika ukoliko to ve niste napravili, a dobar je trenutak i da kaete svojoj okolini da ste trudni kako bi imali veu uviavnost prema vama.

Neka voe i povre postanu dominantne namirnice vaih obroka kako biste dobili potrebne vitamine i minerale.

Kod vjebanja se usredotoite na ruke. Ne moete ni zamisliti koliko ete biti sebi zahvalni zbog toga jednom kada nakon poroaja zaponete dijete nositi u naruju.

to kupiti

Jo nije vrijeme za trudniki shopping.

Ako niste do sad provjerite svoje zdravstveno osiguranje, informirajte se o porodiljnim naknadama i uvjetima.

Odnos s partnerom

Zamolite partnera da i on pravi popis pitanja koja biste trebali postaviti lijeniku prilikom sljedeeg posjeta, jer vi ste sigurno preoptereeni pa bi se mogli desiti da dosta toga zaboravite. 

Povratak na poetnu trudnoe:  » Trudnoa 

Trudnoa iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoe:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoæa Plodni dani

Trudnoæa Termin poroda

Vezane teme:

Simptomi trudnoe

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolaie (cookies). Neki kolaii su nuni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omoguavju analiziranje posjeenosti i praenje statistika o itanosti suelja. Takoer dijelimo kolaie treih strana poput oglašavakih kua, partnera za praenje i analitiku posjeenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja suelja slaete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolaiima koji se pohranjuju.