TRUDNOA5. tjedan trudnoe

Beba

Beba je neto vea od jednog milimetra, ali ve se stanice dijele u tri sloja iz kojih e se formirati tijelo djeteta. 
 

Vae tijelo

Veina ena u ovom tjednu ve zna za trudnou. Ona se moe dokazati testovima za trudnou, zbog promjene u razini hormona u urinu dosta su pouzdani i kuni testovi. Umor je sasvim uobiajen u ovom razdoblju, jer beba crpi jako puno vae energije. San e postati va najbolji prijatelj.

Nemojte se bojati da ete ozlijediti bebu nekim pokretima ili spavanjem na trbuhu jer beba je smjetena mnogo nie u trbuhu nego to mislite i zatiena zdjelinim kostima.

Hormonalne promjene mogu uzrokovati glavobolje. Nemojte uzimati nikakve lijekove na svoju ruku. Prije nego to popijete bilo kakvu tabletu ili upotrijebite prirodni pripravak konzultirajte se s lijenikom.
 

Zdravlje i stil

Iznimno je se vano hraniti se kvalitetno. Obratite panju na vodu koju pijete, jer olovo koje se moe nai u vodi za pie nepovoljno utjee na razvoj bebe.

Iako neki znanstvenici tvrde kako vam povremeno pie nee koditi, emu riskirati. Odrecite se alkohola. Ipak, ako niste znali za trudnou do sada, a pili ste u meuvremenu nema razloga za paniku, posebno ako ste pili prije nego to se embrio smjestio u maternici.

Mnoge trudnice se bre umaraju, pa se konzultirajte s lijenikom koliko vam je tjelovjebe potrebno.
 

to kupiti

Proi e jo nekoliko mjeseci prije nego to vam odjea za trudnice postane potrebna, ali ako je kraj sezone i po gradu su snienja, moe biti vrlo uzbudljivo birati je.
 
to nositi u prvom tromjeseju?

U prvoj fazi trudnoe trbuh se ne vidi, ali vi je osjeate stoga nosite udobne hlae, koje vam dobro stoje, ali ostavljaju prostora za disanje koe. Nosite hlae niskog struka ili elastine u tom podruju. Gornji dio odjee neka vam uvijek pokriva struk. Bolera super stoje u ovom razdoblju. Haljine su dobar izbor, jer su prozrane, a ne otkrivaju toliko obline stranjice i bokova koliko hlae. Isti uinak imat e dugi demperi ukoliko su zimski mjeseci. Ipak, izbjegavajte preiroke stvari, jer na vama se trudnoa vjerojatno jo neko vrijeme nee ni vidjeti, pa nema potrebe da naglaavate neto to se ne moe ni paljivim promatranjem uoiti.
 

Odnos s partnerom

Vjerojatno biste svima ve razglasili kako ste trudni, ali obino budui roditelji priekaju kraj prvog tromjeseja prije nego to s drugima podijele vijest, meutim, lijenici kau da ve nakon to ujete prvi otkucaj djetetovog srca novost slobodno moete priopiti.

Povratak na poetnu trudnoe:  » Trudnoa

Trudnoa iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoe:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoæa Plodni dani

Trudnoæa Termin poroda

Vezane teme:

Simptomi trudnoe

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolaie (cookies). Neki kolaii su nuni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omoguavju analiziranje posjeenosti i praenje statistika o itanosti suelja. Takoer dijelimo kolaie treih strana poput oglašavakih kua, partnera za praenje i analitiku posjeenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja suelja slaete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolaiima koji se pohranjuju.