TRUDNOA4. tjedan trudnoe

Beba

Beba je veliine oko 1 mm. Preko vae krvi poinje dobivati hranu.

Vae tijelo

U ovom tjednu biste mogli ve primijetiti sve signale trudnoe, poput greva u stomaku, prevelike osjetljivosti na mirise, promjena raspoloenja, umora i pospanosti. Ali nemojte se iznenaditi ako ne osjetite nikakve simptome, mnoge trudnice na poetku trudnoe uope ne primjeuju da su trudne i nemaju oiglednih signala koji bi im sugerirali da su trudne.

U ovom tjednu moete posjetiti lijenika, ali openito se smatra da je ovo jo uvijek prerano za prvi posjet, koje se radi obino izmeu 6. i 8. tjedna trudnoe, kada se mogu uti otkucaji srca bebe. Ipak, lijeniku se obratiti ukoliko primijetite krvarenje, jake i otre bolove ili kako biste se umirili ukoliko ste jako zabrinuti i anksiozni vezano uz svoje tijelo i trudnou.  

Zdravlje i stil

Prvo tromjeseje najvanije je za razvoj bebe, pa vie nego ikada povedite rauna o ivotnom stilu. Hranite se najkvalitetnijom hranom bogatom mineralima i vitaminima, obratite panju na kvalitetu vode koju pijete, prestanite piti alkohol, puiti i izbjegavajte stres.

Vremena kada se smatralo da se u trudnoi trebate gotovo vezati za krevet su iza nas. Sada se tjelovjeba smatra i sigurnom i pametnom. Istraivanja pokazuju kako trudnice u boljoj formi imaju laki porod, te se bre oporavljaju. Naravno, vjebanje bi trebao nadgledati lijenik ili struna osoba.

Provjerite svoju krvnu sliku, moda vam nedostaje nekih vitamina.

U trudnoi ete mnogo razmiljati to smijete a to ne smijete. Ovdje moete pronai odgovore na neka pitanja:
Pitanja o trudnoi . Ipak, nemojte se zabrinjavati ukoliko ste u ranoj trudnoi konzumirali neto zabranjeno s popisa, jer nisu zabiljeeni sluajevi da bi alkohol, tablete, cigarete ili neto drugo nakodilo trudnoi ako je ene konzumirala prije izostanka menstruacije. 

Praktini savjeti koje trebate znati:

- Dok ste trudni ne mogu vas otpustiti.
- Moete uzeti slobodan dan za redovite lijenike preglede.
- Ako traite posao potencijalnom poslodavcu ne morate rei da ste trudni.
 

to kupiti

Pripremite se na devet mjeseci najneobinijih shoppinga do sada. Kupite par knjiga o trudnoi. Pretplatite se na asopise vezane uz ovu tematiku.

Odnos s partnerom

ak i ako ste planirali trudnou moe se desiti da partner postane sumnjiav sada kada je siguran da ste zaista trudni. „Hoemo li biti dobri roditelji“, „Hoemo li djetetu moi priutiti dovoljno“, samo su neka od pitanja koja se vrte po glavi.

Podsjetite jedno drugo kako su konfliktna pitanja sasvim normalna u trudnoi i da ne trebate cijelo vrijeme biti euforini.

Odvojite vremena i vratite romantiku na dnevni red, prije nego to postanete previe zauzeti. Moete bukirati termine ruka u omiljenom restoranu, karte za kino i sl.


Vezano:

Stvari koje trebate i koje ne trebate raditi u trudnoi

Povratak na poetnu trudnoe:  » Trudnoa 

Trudnoa iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoe:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoæa Plodni dani

Trudnoæa Termin poroda

Vezane teme:

Simptomi trudnoe

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolaie (cookies). Neki kolaii su nuni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omoguavju analiziranje posjeenosti i praenje statistika o itanosti suelja. Takoer dijelimo kolaie treih strana poput oglašavakih kua, partnera za praenje i analitiku posjeenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja suelja slaete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolaiima koji se pohranjuju.