TRUDNOA3. tjedan trudnoe

Beba

Ako je va ciklus redovit tada ete u ovom tjednu vjerojatno zatrudnjeti. Oploena jajna stanica lagano e se poeti kretati prema maternici, gdje bi trebala stii kroz tri dana. Jo nekoliko dana e kruiti po maternici, da bi se na kraju zakaila za zid maternice.
U ovom tjednu ve su odreene neke stvari poput spola, boje oiju, pa ak i teksture djetetove kose.

Vae tijelo

Tijelo tada zapoinje s promjenama, zid maternice se deblja, a grli maternice se produuje kako bi se sprijeio dalji ulazak sperme ili bakterija.

Simptomi trudnoe u ovom tjednu su vrlo rijetki, jer se jajace jo nije ugnijezdilo na zid maternice, ali neke ene kau da jednostavno osjeaju ili znaju kako su trudne. Prve prave simptome trudnoe ete primijetiti tek krajem  etvrtog i poetkom petog tjedna.
Da ste trudni moete primijetiti po promjenama raspoloenja, umoru i razdraljivosti, ali svi simptomi mogu biti i samo signal dolaska menstruacije. Jedini pouzdaniji znak trudnoe u ovom tjednu je implantacijsko krvarenje – lagana sukrvica koja se pojavljuje 6 do 12 dana nakon ovulacije, a signal je usaivanja jajaca u tijelo maternice. Meutm, ono se ne dogaa kod veine ena, pa moete biti trudni iako nije bilo implantacijskog krvarenja.

Vae tijelo zaista prelazi u drugo stanje, pa ete vjerojatno primijetiti kako se neto udno s vaim tijelom dogaa i prije nego to primijetite izostanak mjesenice.

Trei i etvrti tjedan nazivaju se 2 tjedna ekanja, te mogu biti jako teki za ene koje iz mjeseca u mjesec pokuavaju ostati trudne. I ovom i sljedeem tjednu sve to moete napraviti je zaokupiti se poslom i  drugim mislima osim o trudnoi, kako biste izbjegli napetost iz mjeseca u mjesec i eventualno razoarenje ako se menstruacija pojavi. Veina strunjaka se slae kako nita to napravite u ovom tjednu ne moe utjecati na trudnoi, jer implantacija se jo nije dogodila, a beba nije poela primati hranjive tvari preko vae krvi, pa joj nikakve namirnice u ovom tjednu ne mogu nakoditi.

Zdravlje i stil

ianje i friziranje se openito smatra sigurnim tijekom trudnoe, ali bojenje kose se ne preporua tijekom prva tri mjeseca. Pitajte svog frizera to vam preporuuje kako biste sljedea tri mjeseca izrast i sjede uinili manje vidljivim.

Bolovi u leima uobiajeni su za vrijeme trudnoe, pa ako ojaate abdominalne i lene miie tada moda moete umanjiti optereenje. Lijenik ili strunjak e vam savjetovati pravilno izvoenje vjebi, te dranje, sjedenje i leanje za vrijeme trudnoe. Nikako nemojte vjebe izvoditi na svoju ruku bez savjeta strune osobe. To vrijedi za cijelu trudnou.

to kupiti

Rani testovi za trudnou mogu otkriti trudnou najranije sedam dana nakon ovulacije, ali oni su pouzdani tek prvi dan izostanka menstruacije. Njihova cijena se kree od 20 do 150 kuna. Ako pokuavate ostati trudni ve due vrijeme razmislite o

online kupovini testova za dokazivanje trudnoe jer se mogu kupiti pakiranja od oko 50 testova za oko 50 kn. Samo je bitno da kupujete sa sigurnih i provjerenijih web shopova.

Odnos s partnerom

Ako pokuavate zatrudnjeti, tada je ovo va sretni tjedan.  Ako je va menstrualni ciklus redovit tada se poetkom ovog tjedan dogaa ovulacija. Pripremite romantini maraton. Pravi trenutak je sve. Najvee anse za trudnou su ako imate spolne odnose 72 sata prije ovulacije i 24 sata nakon oekivane ovulacije.

Vezano:

Prvi rani znak (simptom) trudnoe

Simptomi trudnoe

Povratak na poetnu trudnoe:  » Trudnoa  

Trudnoa iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoe:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoæa Plodni dani

Trudnoæa Termin poroda

Vezane teme:

Simptomi trudnoe

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolaie (cookies). Neki kolaii su nuni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omoguavju analiziranje posjeenosti i praenje statistika o itanosti suelja. Takoer dijelimo kolaie treih strana poput oglašavakih kua, partnera za praenje i analitiku posjeenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja suelja slaete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolaiima koji se pohranjuju.