TRUDNOA2. tjedan trudnoe

Budui da se trudnoa rauna od prvog dana zadnje mjesenice, vi u prvom i drugom tjednu trudnoe niste trudni.

Ali ako elite postati, najbolji nain je da se seksate. Posebno izmeu dvanaestog i sedamnaestog dana menstrualnog ciklusa.

Naalost, ili na sreu ivot nije prema svima jednak. Neki su ljudi plodniji od drugih, pa nekima to lake polazi za rukom, dok se drugi trude i godinama. Veini parova potrebno je 6 do 8 mjeseci da zanu.

Postoje mnogi savjeti za koje se tvrdi da poveavaju ansu za trudnou. Navodimo neke osnovne.

- Stres odmae zatrudnjivanju, pa to se vie brinete oko zaea ili bilo ega drugog  manje su vam anse.

- Nemojte se seksati nekoliko dana prije najplodnijih dana. To rezultira veim nakupljanjem sperme i veim ansama za trudnou.

- Prestanite puiti.

- Alkohol oteuje spermu i smanjuje plodnost kod ena, pa prestanite i piti.

- Hranite se zdravo i budite tjelesno aktivni.

Ako je od ovulacije i spolnog odnosa za kojeg smatrate da je mogao biti kljuni prolo tjedan dana, tada vas vjerojatno zanima 4. tjedan trudnoe ili 2. tjedan trudnoe nakon zaea.

2. tjedan trudnoe nakon zaea


Iako je spol bebe ve odreen on se jo nee znati tjednima, sve do 12. tjedna trudnoe,a u nekim sluajevima ako beba nije najbolje namjetena i ne omoguava pravi pogled do 20. tjedna.

Beba se trenutno sastoji od 150 stanica koje su podijeljene u tri sloja. Iz prvog sloja e se razviti dini putovi i probavni organi. Iz drugog e se razviti kosti i krvoilni sustav, a iz treeg mozak, ivani sustav i koa, ukljuujui kosu, nokte i dr.

Prestanite puiti, piti alkohol, uzimati lijekove koje niste potvrdili s lijenikom da su dozvoljeni u trudnoi i sve to mislite da bi moglo nakoditi bebi. U ovom tjednu ona e se ugnijezditi u vaoj maternici i zapoeti dobivati hranu preko vae krvi.

Koje ete simptome primijetiti u ovom tjednu trudnoe?

Trudnoa se razlikuje od ene do ene, pa je teko predvidjeti hoete li osjetiti ikakve simptome i ikakve promjene na tijelu u drugom tjednu nakon zaea. Posebno zbog toga to su simptomi trudnoe slini predmenstrualnim simptomima. Grudi vam mogu postati osjetljive, poveati se, moda e vam odreena hrana biti privlana, moda odbojna, u ustima biste mogli osjeati metalni okus, neke ene primjeuju jutarnje munine, a nekima zapoinju smetati mirisi. Neke ene e se osjeati umornije nego obino jer se tijelo priprema za podravanje trudnoe to crpi puno energije.

Moete li raditi test?

Najbolji nain je da priekate prvi dan izostanka menstruacije i tada radite test, jer je tada on najpouzdaniji, ali veina testova ve u etvrtom tjednu trudnoe ili drugom tjednu nakon zaea moe detektirati trudnou.

Ako ste u 2. tjednu nakon zaea vie informacija ete pronai u tekstu 4. tjedan trudnoe.

Vezano:

Koliko treba vremena da ostanete trudni

Kako lijeiti neplodnost i poveati anse za trudnou prirodnim putem

Povratak na poetnu trudnoe:  » Trudnoa  

Trudnoa iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoe:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoæa Plodni dani

Trudnoæa Termin poroda

Vezane teme:

Simptomi trudnoe

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolaie (cookies). Neki kolaii su nuni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omoguavju analiziranje posjeenosti i praenje statistika o itanosti suelja. Takoer dijelimo kolaie treih strana poput oglašavakih kua, partnera za praenje i analitiku posjeenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja suelja slaete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolaiima koji se pohranjuju.