SELFHELPŠto želite to i dobijete

 

 

 

Što želite to i dobijete

 


 

Zakon privlačnosti je vrlo jednostavan: želja privlači želju. Ali taj zakon postaje nešto kompliciraniji kad nešto želimo, ali razmišljamo na negativan način o toj želji, kao da je nikad nećemo ispuniti. NEgativan način razmišljanja o nekoj želji vodi do toga da se ona neće ispuniti.

Dosta je komplicirano istrenirati mozak da uvijek misli na pozitivan način, pa zbog toga često negativnim razmišljanjem privlačimo negativnosti u naš život.

Termin „samoispunjavajuća proročanstva“ opisuje upravo ovaj zakon. On objašnjava da sami stvaramo okolnosti koje se nalaze u našim mislima, bile one pozitivne ili negativne.

Dakle, cilj bi trebao biti naučiti mozak da uvijek razmišlja na pozitivan način, i usmjeriti misli prema ciljevima, te razmišljati na način kao da će se oni ostvariti. U glavi kreirajte situaciju koju želite da se dogodi i ona će se zaista dogoditi, u jednakim ili drugačijim okolnostima, ali će je biti.

Ključna riječ u ovom procesu je frekvencija. Frekvencija koju koristite dok planirate, razmišljate ili sanjate o svojim ciljevima kreira energiju potrebnu za kreiranje takvih situacija. Poput radio stanica koje moraju biti podešene na određenu frekvenciju kako bi primile program, tako i vaš mozak mora biti prilagođen frekvenciji na kojoj možete ostvariti zamišljeno. To znači da mozak morate unaprijed podesiti za kreiranje pozitivnih situacija.

Npr. ukoliko želite poslati poruku osobi koja vam se sviđa, te razmišljate na način: „sigurno mi neće odgovoriti“ poruku ćete vjerojatno i  sastaviti na takav način da osoba koja je primi neće imati potrebu odgovoriti. Međutim pozitivnim razmišljanjem, ali ne usiljenim, kreirat ćete zanimljivu poruku koja će drugu stranu zainteresirati i potaknuti dopisivanje.

Ako želite novi auto, očistite garažu i napravite mjesta za njega. Proučavajte cijene i kredite koji se nude, čak i ako nemate uvjete. Razmišljajte kako će biti lijep osjećaj voziti taj auto. Pogledajte promotivne letke.

Ili ako želite u život privući partnera određenih kvaliteta sami počnite živjeti po tim kvalitetama.

Kao i bilo koja druga osobina zakon privlačnosti se može uvježbati. Morate definirati što vas u vašem razmišljanju udaljava od cilja i zbog čega vam mašta kreira negativna očekivanja. Nije dovoljno samo nešto željeti. Morate mislima to i privući, a možete pozitivnim očekivanjima.

Serija izbora koju pred nas postavlja svakodnevni život postavlja pločnik. Hoće li vas taj pločnik udaljavati ili približavati cilju ovisi samo o vama i vašim mislima.

Želje su jako važne stoga se usudite poželjeti nešto, pa i mnogo toga.

Od gledanja u nebo očekujući zvijezdu padalicu, do bacanja novčića u fontanu, svi smo ponekad osjetili potrebu poželjeti nešto, šapnuti našu tajnu i čekati znakove da nas je netko negdje čuo.

Želje su važni dokumenti, koji izražavaju težnje našeg srca, kao i namjeru da nešto napravimo ili promijenimo u svome životu.

Možda vam se poželjeti nešto čini djetinjasto ili glupo, potpuno beskorisno, ali postoji nešto čarobno u takvim situacijama, nešto što priziva djetinju energiju. Poželjeti neku želju znači formulirati plan, a čekanje ostvarenja je integralni dio procesa. Želje nas inspiriraju na nevino otvaranje mogućoj čaroliji, a samo po sebi, iščekivanje nečega lijepog je lijepo kao i eventualno ispunjavanje.

U našem izravnom svijetu, usmjerenom isključivo na djela često odbacujemo moć ovog pasivnog procesa i češće se prisjetimo fraze opreza na koju nas upozoravaju cijeli život: “pažljivo sa željama, jer bi vam se mogle ostvariti“. Međutim, ako ste se potpuno odrekli želja kroz svoj proces odrastanja, možda biste trebali ponovno razmisliti o vraćanju ove čarolije u svoj život.

Sljedeći put kada vidite prvu zvijezdu na nebu u predvečerje, zvijezdu kako pada ili se ispred vas nađe rođendanska torta sa svjećicama zaželite nešto i dopustite čaroliji da uđe u vaš život.

A što ako se želje ne ispune

Kako težimo pronalasku osobnog zadovoljstva i ispunjenju osobnih ideala, prirodno je da se emotivno vežemo za rezultate koje očekujemo. Naša očekivanja daju nam stabilnost, te nam omogućuju da svoje planove provodimo do kraja. Međutim, ponekad nas emotivna vezanost za ono što mislimo da bi se trebalo dogoditi ograničava i sprječava našu sreću, a ponekad potpuno osljepljuje za jednako zadovoljavajuće samo neočekivane događaje.

Umjesto da uživamo u onim stvarima koje nam se događaju i onome što iznenadno proživljavamo, žalimo i tugujemo zbog želja koje nisu ispunjene.

Kada razmišljamo o napuštanju određenih očekivanja, uvijek u pozadini čujemo naš unutarnji glasić koji nas upozorava kako trebamo težiti određenom cilju koji nam konstantno izmiče.

Teško je shvatiti da suprotno stajalište nije pesimizam. Možemo istovremeno zadržati optimizam i osloboditi se potrebe da se usredotočimo samo na jedan mogući ishod, tako što ćemo otvoriti svoje srce i misli prema različitim mogućim ishodima.

Kada očekujemo kako će neka situacija, događaj ili susret ispuniti nas na određeni načina, teško je uživati u iznenađenju bez obzira što je ono zapravo potencijalni blagoslov. U takvim situacijama mislimo kako nismo uspjeli, kako smo gubitnici koji nisu u stanju ostvariti ništa što naume. Međutim, trebalo bi shvatiti kako smo svi zapravo u milosti sudbine koja ne ispunjava mnoge naše želje jer je tako bolje za nas.

Kada se jednom otvorite za neforsirani ishod, bit ćete mnogo sposobniji prepoznati pozitivne elemente u novim okolnostima.

Otvorenost prema neočekivanom može vam služiti u situacijama kada se od vas traži kompromis, kada vam se čini da vam se svi životni planovi ruše i kada se sve oko vas kreće u suprotnom smjeru od onoga što želite. Fleksibilnost će vam pomoći da vidite pozitivne aspekte svega što vam se događa.

Što se više udaljite od svojih očekivanja, to ćete imati ugodniji život. Zbog toga se u situacijama za koje smatrate kako ne odgovaraju vašim inicijalnim željama, potrebama ili ciljevima upitajte kako ih možete iskoristiti u svoju korist i izvući ono najbolje iz njih. Učinite sve kako biste im se prilagodili.

Vaš životni put je sigurno do sada, a vjerojatno će i u buduće imati mnoge nepredvidljive obrate, samo je potrebno prihvatiti te obrate kao poklone sudbine, a ne okove koji vas sprečavaju da ispunite svoja očekivanja.

Vezano

Povući se ili razgovarati?

Što želite to i dobijete

7 ključeva da se oslobodite brige i strahova

Motivacija – Kako se motivirati i ostati motiviran?!

Apatija – kako je nadići

Izgradite novi život – 5 početnih koraka

Ponovni početak – prvo se oslobodite 7 laži

Kako reagirati na zlobne i zločeste komentare

Što znači oprostiti i kako praštati?

Kako se nositi s verbalnim napadima

Život čine male stvari

Kako da budete zadovoljni vlastitim životom

Kako nastaviti nakon razočarenja

Tehnike za povećanje snage volje

5 jednostavnih savjeta da započnete ono što želite

10 načina na koje se depresivne kućanice mogu boriti protiv lošeg raspoloženja

7 pozitivnih životnih mudrosti

Kako postati tolerantniji?!

Ego epidemija – Sve više žena sebe smatra fenomenalnima

Tajna pozitivnog stava prema životu

Može li se postati magnet za novac?!

7 zanimljivih znanstvenih činjenica o snovima

Potišteni ste ili tužni?! Što učiniti

5 savjeta Leonarda da Vincija kako iskoristiti vrijeme

Postati bolja osoba

„Katastrofiziranje“ – pretjerana briga

Kako prestati biti zavidan?!

Ljubaznost

Kako lakše upoznati nekog

I ti možeš biti dobar čovjek

Oslobodite se perfekcionizma u 7 koraka

Kako pobijediti sebe

Kako da smirite bilo kakvu svađu

Tri koraka do ostvarenja želja

15 savjeta koji vam mogu spasiti život

Naučite razbistriti misli

Kako sklapati nova prijateljstva u odrasloj dobi

Oslobodite se osjećaja krivnje

Savjeti kako da popravite samopouzdanje već danas

Nova, bolja ja – novogodišnje odluke

Svatko može naučiti biti optimist

Kako pobijediti negativnost

Negativan razgovor sa samim sobom

Sami ste za Božić?!

Komplimenti – zašto i kako ih davati

Što vas koči u ostvarenju želja?!

Što nas čini sretnima?

Nesigurnost

Kako se više družiti s obitelji i prijateljima

Uravnotežen životni stil

Kako mozak očuvati mladim

20 savjeta za zabavniji život

Znate li se radovati tuđem uspjehu?

Riješite se lošeg raspoloženja u 15 min

Dopustite drugima da sami biraju svoj put

4 načina da okrenete vrijeme u svoju korist

5 načina da zaglavite u životu kakav ne želite

Kako se prestati uspoređivati s drugima

Tri koraka do ostvarenja snova

Život bez brige

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.