LJUBAV12 savjeta kako prekinuti vezu

 

 

 

12 savjeta kako prekinuti vezu

 


Ako ste odlučili ostaviti partnera, vjerojatno vam nije lako pronaći pravi način. Olakšajte si situaciju slijedeći ove savjete:

1 - Ostavite na način na koji biste voljeli da vas ostave – Za nogirati nekog stvarno je teško pronaći pravi način. Najbolje zbog toga to napraviti ravnajući se prema sebi. Ostavite ga na način na koji biste ostavili sebe.

2 - Ne prepirite se prilikom prekida -  Budete li se svađali i raspravljali prilikom prekida partneru nikad neće biti jasno jeste li ga ostavili zato što ste to htjeli od ranije ili zbog svađe. Zato nikad osobi koju želite ostaviti ne govorite kako je ona kriva, jer će tada sigurno započeti svađu, a kasnije se pokušavati pomiriti jer će misliti da je svađa uzrokovala prekid.

3 - Ne osjećajte se krivima – Često kada želimo prekinuti vezu sebi namećemo nepostojeću krivicu. Veze su tu da bi se prekidale, zato se zovu veze, a ne zaruke ili  brak.  U njima je ako niste zadovoljni i zbog najmanje sitnice dozvoljeno ostaviti partnera.

Ljubav dođe i ode

S partnerom ste već duže vrijeme. Na početku vam je bilo super, zanimljivo, sve se radili s njim, svaki dan se viđali, niste mogli izdržati jedan dan bez njega i sad je jednostavno došlo do prezasićenja. Imate osjećaj da se stalno iste stvari ponavljaju, on više nema novih zanimljivih ideja, vi ih nemate i slobodno vrijeme radije provodite s društvom nego s njim. Kada na mobitelu vidite da vas on zove nije da se ne želite javiti nego samo imate pametnijeg posla.
No, mislite nije to kraj ljubavi, nitko drugi mi se ne sviđa, samo mi treba malo vremena za sebe, prijatelje i to se vrijeme razvuče. Više i ne osjećate potrebu vratiti se partneru, biti njegova, no on to jednostavno ne shvaća, on obećava da će se više truditi, više pažnje posvetiti vama.

Vi se pokušavate vratiti u to, ali jednostavno ne ide, vaša zaljubljenost je prošla, čak i ne možete niti glumiti da je tu. Svaki dan se pripremate kako to njemu reći, ali jednostavno kada vidite njegovo lice svaki put kada započnete tu temu odustanete i više ni sami niste sigurni hoćete li ga ikada moći ostaviti te odlučujete ostati s njim.

To je najgore što možete napraviti. Zavlačite sebe, zavlačite njega. Patite sebe, patite njega. Stoga skupite hrabrosti i recite gotovo je.

Vjerujte, to možda je teško ali ako tu više nema ljubavi vrijeme je krenuti dalje. Pogrešno je misliti da ga možete ostaviti u jednoj noći. Uzmite si vremena i polako u napad. Prestanite glumiti ljubav koje nema. Partner će shvatiti da nešto nije u redu i navedite ga svojim ponašanjem da vas on pita da li nešto nije u redu, a kada to postignete nemojte odgovoriti kao iz topa GOTOVO JE!!!

Polako, nježno objasnite mu staru žensku izjavu: «Nije stvar u tebi, ti si super ali ja želim neko vrijeme provesti sama i više se posvetiti karijeri.» Nemojte se ponašati tako da vas zamrzi, možda se nekad vrate vaši osjećaji. Tu kartu ostavite otvorenu: «Možda nekad kasnije, kada malo sredim život», ali ništa nemojte obećavati.

Nemojte se dovesti u situaciju da vas čeka. I nemojte zaboraviti tražiti njegovo mišljenje, da li da ostanete prijatelji i poštujte njegovu želju ako on to ne želi. Svaki prekid je bolan. A vi iz suosjećanja nemate s nekim novim dečkom namjerno paradirati ispod njegove zgrade ili u kafiću u kojem je on stalni gost. Stavite se u njegovu poziciju. Pustite neka vrijeme da se sve ohladi i onda krenite u provod. Uživajte!!! Ne dopustite da život prolazi pokraj vas!!!

4 - Prije prekida na papir zapišite zbog čega prekidate vezu – I imajte to na umu, ne dopustite da vas partnerova ljepota, nježnost ili riječi odgovore od namjere. Sutra će biti još teže.

5 - Nikad to ne činite na javnom mjestu – Čak i ako nekoga želite potpuno poniziti ne činite to na javnom mjestu. Mogla bi se desiti kakva neočekivana situacija pa bi on mogao poniziti vas.

6 - Dopustite partneru da kaže  što ima za reći – Ne očekujte da ćete završiti svoj monolog i da će se partner s tim mirno pomiriti. Nakon što ste vi rekli svoje, dopustite i njemu da kaže što ima. Mirno i staloženo odgovarajte na njegova pitanja.

7 - Možete li biti prijatelji?! – Čak ako ste i bili prijatelji prije veze, teško da ćete ostati poslije prekida. Najbolje je ne upuštati se u tu pustolovinu. Olakšat ćete i sebi  i njemu.

8 - Ne pričajte uokolo svoju namjeru – Najgore što možete napraviti je prije nego kažete partneru da ga ostavljate tu svoju namjeru pričati prijateljima. Partner bi mogao čuti za tu vašu namjeru  od drugih, a to je stvarno jadno.

9 - Ne odugovlačite -  Što više odugovlačite prekid će biti sve teži i teži. Zamislite situaciju da se partneru nešto ružno u međuvremenu desi. Hoćete li mu reći, ma ne, ne ostavljam te zbog toga nego ja imam namjeru već duže vrijeme te ostaviti.

10 - Ne govorite partneru da ga još uvijek volite -   Ne lažite ni njemu ni sebi, jer da ga volite ne biste ga ostavljali.

11 -  Nemojte provocirati kako bi partner ostavio vas - Ta taktika pali, ali ne dugoročno. Budite fer. Ne otežavajte još partneru, jer ako vas ostavi u trenutku svađe, kasnije će se htjeti pomiriti jer će misliti kako će ako vam oprosti sve biti u redu.

12- Budite iskreni – Nije dovoljno reći nije problem u tebi nego u meni. Objasnite zbog čega više ne želite vezu.

Ako mislite da u stvari prekidate zbog partnera,  a ne zbog sebe (npr. zbog toga što on mora nešto promijeniti) niste spremni uopće na prekid i bolje umjesto prekida razgovarajte otvoreno s partnerom što vam smeta u vezi. Tužno ali istinito, prekinuti vezu želimo zaista samo ako je stvarno do nas, ako smo se ohladili, dosadilo nam je  ili sl. Sve dok mislite da je problem u partneru prekid bi vas mogao povrijediti više nego njega.

Kada trebate prekinuti?

1.

Ako se zbog njega osjećate loše, nogirajte ga. Zašto biste trošili vrijeme na nekoga tko će polako spuštati vaše samopouzdanje. Verbalno zlostavljanje jednako je fizičkom. Često znamo da bismo otišli iz veze samo ako jednom digne ruku na nas, a spremni smo trpjeti i najveće uvrede. Ružna riječ je teška i boli jednako kao šamar.  Samo u slučaju ako biste trpjeli pljuske trpite i ružne riječi.

2.

Nikad ne pokušavajte biti ono što niste. Ako nije sretan s vama kakvi jeste, tada je očito da vam on nije suđen. Trebate pronaći nekoga tko će iz vas izvući ono najbolje, a ne oblikovati vas prema svojim kriterijima. Uostalom, to funkcionira samo kratkoročno.

3.

Ako krši obećanja, nije vas vrijedan. Očito je da mu niste dovoljno važni, da bi se potrudio održati riječ.

4.

Ako vam ne odgovori na poziv ili poruku dva sata, a vi već mislite (iako nemate razloga) da vas je ostavio, upozorenje je da odnos ne štima.

5.

Ako ga sitnice mogu privremeno otjerati ili dovesti u situaciju da prijeti prekidom, pustite ga neka ode. U svakoj vezi postoje neslaganja i problemi, ukoliko nije spreman razgovarati o njima kako bi ojačao vašu vezu znači da ni ne zna što je veza. Ako misli da se u svemu morate slagati s njim, pošaljite ga u osnovnu školu, neka si tamo traži sebi ravne.

6.

Ako je rasist, diskriminira vas, vašu obitelj ili prijatelje na bilo koji način, odmah ga ostavite.

7.

Isto vrijedi i ako vas hvali (jer imate veće obrazovanje, novac i sl.), a govori ružno o svojoj obitelji, prijateljima…

Iako se čine simpatičnima iznad pravila nisu nimalo neozbiljna.  Budete li održavali vezu u kojoj se ona krše postepeno ćete završiti bez imalo samopouzdanja, frustrirani, bez prijatelja i obiteljske podrške. Odluku o prekidu bit će teško donijeti, vjerojatno će i boljeti, ali ne toliko koliko boli takva veza.

Možda vam se ne čini tako, ali svi mi možemo i pronaći ćemo nekoga tko će znati iz nas izvući ono najbolje, a ne omalovažavati i uništavati i ono što imamo.

 

Kako otkriti prevaru?

10 stvari koje trebate znati prije nego partnera optužite za nevjeru

15 savjeta da započnete razgovor s osobom koja vam se sviđa

10 opasnih pogreški koje radite s muškarcima

Još pogrešaka koje žene čine i tako odbijaju muškarce

33 stvari o muškarcima koje trebate znati

12 savjeta kako prekinuti vezu

Zašto muškarci naglo gube interes?

5 načina na koje ćete ga natjerati da se zaljubi u vas

Za muškarce: Kako privući ženu

Što raditi ako vam je partner depresivan

Privucite ljubav svog života

Kako predosjetiti kraj veze

20 savjeta da ga privučete

Što napraviti kada se on prestane javljati

Kako se nositi s partnerovom krizom srednjih godina

Kako pronaći muža u 40-toj

Kada on voli samo sebe

Emotivna prevara

Znakovi koji signaliziraju laž

Kako privući nekoga tko nije zainteresiran

Čime je uzrokovana vaša ljubomora?!

Doček Nove godine – vodič za solere

Sve vrste poljubaca

Za žene: Kako privući muškarca

10 stvari koje bi muškarci voljeli da žene znaju

Formula za uspjeh veze: Žena bi trebala biti starija 7 godina

10 razloga zbog kojih muškarci nestaju

Vruće – hladno veza

Koliko je izgled zaista bitan u ljubavi?

Kako zavesti mlađeg dečka?!

Što bi muškarci voljeli da žene znaju

Kako preživjeti 9 faza braka

Kako ga učiniti ljubomornim?!

Kako izliječiti slomljeno srce

10 signala da vas neće nazvati

10 koraka do savršenog Valentinova

Kada je vrijeme da krenete dalje nakon prekida

3 najveće pogreške koje solo djevojke čine

20 muških fraza kod prekida i što zaista misle

8 savjeta da prebolite prošlu vezu jednom zauvijek

Oduševite je na prvom spoju

Želite vratiti bivšeg?

6 jasnih signala da vas bivši želi natrag

Veliki ljubavni mitovi zbog kojih ostajete sami

Što osjećaju muškarci, a što žene?

Zlatno pravilo u vezi: pokažite poštovanje

Kako preživjeti prekid?!

Top 10 romantičnih komedija

Kako ga zavesti govorom tijela

Jesam li zaljubljen/a?!

10 praktičnih savjeta kod upoznavanja s dečkovim roditeljima

Naučite staviti sebe na prvo mjesto

Pozvati ga van?

10 načina da učinite ljubav nezaboravnom

Vjerujete li mu?

Lijepa, uspješna, pametna, a sama. Znate li zašto?

Šest faza slomljenog srca

20 mjesta gdje pronaći dečka do Valentinova

Što muškarci misle o ženama

Trebate li oprostiti partneru ovih pet stvari

Savjeti za one koji idu na spoj na slijepo

Naučite jezik ljubavi

Kako i zašto volimo?

Zbog čega su i pametne žene glupe u ljubavi?

Ljubav u teretani–dobra ideja ili promašaj?

Jesmo li po prirodi monogamni?

Načini za koje ne biste mislili da vam mogu spasiti brak

Kako prepoznati da nije zainteresiran za vas

Kako prepoznati da je zainteresiran za vas, a da ne pitate

Kako pronaći partnera

Koliko i kada dati u ljubavi?!

Kako da budete neodoljivi

Recept za ljubav

Neka vas voli zauvijek

Slobodni i usamljeni

7 ljubavnih savjeta nakon duge veze

Kako se ponašati sa suprugom ili dečkom u društvu

Kako povećati kemiju u vezi

Savjeti za bezbolan prekid

Oxytocin - tajna ljubavi

Kako se nositi s partnerom radoholičarom

6 Signala da bi vaša veza iznenada mogla završiti

Depresivni zbog prekida? Evo što biste trebali činiti

4 razloga da prestanete žaliti za bivšim iako ste vi krivi za prekid

Tipovi ljubavnika

Razvoj zdrave veze

Dok čekate pravog, nemojte čekati

Moderan brak – igra na sve ili ništa

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.