LJUBAVZašto muškarci naglo gube interes?

 

 

 

Zašto muškarci naglo gube interes?

 


Jeste li se ikada upitali zašto muškarci gube interes? U jednom trenutku sve može izgledati savršeno, a već u idućem on je otišao.

Vjerojatno ste i vi nekada imali savršenu večer s nekim muškarcem, podijelili s njim svoje osjećaje, osjetili zainteresiranost i simpatije, možda bili i intimniji, a nakon toga više nikad vam se nije javio. Ili je neko vrijeme bio romantičan, govorio vam sve što ste htjeli čuti, vaša srodna duša, da bi odjednom ohladio ili prekinuo vezu.

Mnogi muškarci nadrastu strah od obveza kako odrastaju, ali neki ne. Naučite li prepoznati stabilne i samopouzdane muškarce, koji vam ne trebaju jednu večer pričati bajke da bi već drugi dan nestali, izbjeći ćete ovakve situacije.

Muškarci su (bar većina) hrabri kada se radi o ubijanju kukaca ili gledanju horora, međutim kada je intimnost u pitanju prave su kukavice. Ako još nije spreman za vezanje ostavit će vas s gorkim okusom, da ćete se još neko vrijeme pitati što nije u redu s muškim rodom. Neki muškarci stalno ulaze u nove veze jer jednostavno ne žele izgubiti osjećaj da se uvijek mogu spetljati s novom ženom i da su slobodni i dostupni. Za mnoge muškarce osvajanje je samo natjecanje, žele znati da vas mogu imati i jednom kada vas dobiju prestajete im biti zanimljivi. Više se ne trebaju truditi dokazati nešto i prelaze na novu ženu pomoću koje će sebi dokazati kako su zanimljivi, atraktivni, pametni i savršeni. Postoji jedna teorija prema kojoj je najveći mit rečenica da se muškarci boje obveza, oni se zapravo prema njoj boje da će izgubiti mogućnost osvajanja novih žena i uzbuđenja koje im ta aktivnost donosi.

Kako dakle možete minimalizirati šanse da ćete ga izgubiti prije nego što ga dobijete? Usporite! Neka vas stalno lovi. Nitko nikad u vezi ne bi trebao dati sve. Nikad. Požudu i želju trebate stalno održavati, nemojte se predavati, ni kada vam je on neodoljiv. Uvijek čvrsto stojite na zemlji i pokušajte održati određenu distancu. Ukoliko je potrebno zamolite i prijateljice da vas spriječe u tome da se vrtite oko njega. Bolje da on razmišlja o tome hoćete li vi ostati nego kako pobjeći.

Kada se dogodi kemija i muškarci osjete neke stvari brže nego što su očekivali, preplaše se i bijeg je instinktivna reakcija. Rijetko će ostati i suočiti se sa svojim strahom. Ukoliko usporite, veće je komunikacija i više razgovora, što znači da su i veće šanse da ćete problem moći zajednički riješiti. Rješenje za ovakve situacije je isključivo razgovor. Na početku će vam se činiti kao da nema problema, međutim kada pobjegne već je kasno. Ako vam se takve situacije češće ponavljaju, ako stalni tražite osobe koje su emotivno nedostupne, postoji mogućnost da ste i vi emotivno nedostupni i da iz tog razloga nesvjesno uvijek birate iste muškarce.

Ukoliko naletite na muškarca koji vam već na početku obećava brda i doline nemojte dopustiti da vas njegov entuzijazam ponese. Pokušajte vi usporiti. Na taj način ćete sebe poštedjeti pitanja „Kako me mogao ostaviti kada je bio toliko zagrijan?!“.

Svaku ekstremnu reakciju na početku trebalo bi preispitati. Morali biste se moći odmaknuti korak unatrag i pogledati cijelu stvar. Bez obzira koliko se činilo da je situacija kao iz snova (jer netko tko vas privlači uzvraća vam na takav način), mudra osoba trebala bi razmisliti o skrivenim razlozima. Ovdje se radi o oprezu i štićenju sebe od sigurne kasnije patnje. 

10 razloga zbog kojih muškarci nestaju

Čini se kako neki muškarci imaju tajanstvene vještine nestajanja. Jednu minutu vas drže za ruku, a vaša veza vam se čini kao „živjeli su sretno do kraja života“ priča, sljedećeg trenutka ga više nema. Koji su razlozi njegovom takvom ponašanju.

-1- Neki muškarci se jednostavno zaborave javiti djevojci s kojom su izlazili. Nije da je to neka izlika, ali počnu se truditi oko druge, posla ili nečeg trećeg, te jednostavno ne pomišljaju na bivšu.

-2- Muškarci nekad znaju reći nešto što ne misle. Ponekad se zalete i romantičniji su nego što su planirali ili izjavljuju ljubav tamo gdje je nema. Kada shvate što su napravili nestaju kako bi popravili štetu, točnije kako vi ne biste pomislili da je to što su rekli stvarno istina.

-3- Neki muškarci nisu dovoljno zreli da bi sjeli s vama i objasnili vam zbog čega misle da vaša veza neće funkcionirati.

-4- Ako ste vi počeli prečesto njega zvati ili ima osjećaj da ga gušite iz otpora vam se neće javiti ni taj zadnji put.

-5- On nije smatrao da je to veza. Dok ste vi njega nazivali dečkom, on je vas prijateljicom s kojom se povremeno viđa. Stoga ne smatra potrebnim objasniti vam zbog čega prekida vezu, jer veze u njegovoj glavi nije ni bilo.

-6- Ne sviđa mu se vaš karakter, a ne želi sjesti i objašnjavati vam zbog čega mu se ne sviđa to što mu se sve ne sviđa na vama.

-7- Upoznao je drugu, ne želi vam priznati kako je sreo ljubav svog života, a ne želi vam ni lagati o tome.

-8- Zato što je problem u njemu, a ne u vama. Ponekad u tome zaista ima istine, a on ne želi priznati vam svoje mane pa mu je lakše pobjeći.

-9- Prestrašili ste ga. Neki muškarci se jednostavno boje vezanja, te će pobjeći čim pomisli da bi od vaše veze moglo biti nešto. Objašnjavanje bi se pretvorilo u novi spoj s vama, pa misli da je lakše nestati.

-10- Bijeg mu dopušta da ima čistu savjest. Ako ne mora objasniti nikome zbog čega prekida, do prekida kao da nije ni došlo. O vama zadržava lijepu sliku, a sebi zamišlja da i vi imate istu onu sliku o njemu kao na posljednjem spoju.

Što možete napraviti da sačuvate interes

Kada ste na samom početku veze dosta je teško zadržati početni dojam i natjerati drugu stranu da sa zanosom i dalje iščekuje vaše susrete i nastavi vas zvati. Pokušajte slijediti slijedeće upute kako bi vam to pošlo za rukom.

Budite zauzeti

Možda ste ovo čuli već milijun puta, ali stvarno je djelotvorno. Početak veze je idealan trenutak za početak bavljenja i drugim aktivnostima koje ste oduvijek htjeli, a nekako niste pronalazili vremena. Ništa neće lakše otjerati partnera kao stalna dostupnost. Zbog toga spomenite kako nedjeljom volontirate, ponedjeljkom idete na tečaj stranog jezika, a petkom obavezno izlazite s curama… Ali ipak njega ćete ugurati negdje u raspored.

Odjenite se izazovno

Iako izgleda poput savjeta za teenagere, uvijek pali.  Naglasite dekolte, neka vam trbuh suptilno viri ispod majice, bilo što, što će ga navesti da mašta o vama do slijedećeg sastanka.

Poljubac

Iznenadite ga poljupcem za laku noć. To vam garantira da će nakon spoja sanjati vas cijelu noć.

Miris

S mirisom umjereno, ali ga nikako ne zaboravite nanijeti. Prema nekim znanstvenim teorijama zaljubljujemo se u osobu čiji nas miris privlači. Zbog toga s parfemom ne pretjerujte jer ćete izgledati suviše umjetno. Ali ipak ga imajte dovoljno da mu se uvuče u nosnice.

Budite «muško»

Umjesto da čekate da on pozove vas i predloži klasični večera – kino spoj, pozovite vi njega, predložite nešto drugačije. Npr. noć salse u lokalnom klubu,  na kolače u fantastičnu malu slastičarnu u predgrađu, ili humanitarni koncert. Neka se iznenadi vašom kreativnosti. Uostalom neobičan izlazak bit će zabavniji i za vas. Zapamtit će da se super proveo, ali i da ste vi bili inicijator te dobre zabave.

Zadovoljite mu ego

Razlozi su očiti. Komplimentirajte mu izgled, odjeću, način hodanja, kontakt očima, glas, izbor riječi. Sve hvalite. Neka izgleda kao da vas je potpuno očarao. Naravno da će htjeti naći se ponovno s osobom u čijem se društvu osjeća tako dobro.

Kako otkriti prevaru?

10 stvari koje trebate znati prije nego partnera optužite za nevjeru

15 savjeta da započnete razgovor s osobom koja vam se sviđa

10 opasnih pogreški koje radite s muškarcima

Još pogrešaka koje žene čine i tako odbijaju muškarce

33 stvari o muškarcima koje trebate znati

12 savjeta kako prekinuti vezu

Zašto muškarci naglo gube interes?

5 načina na koje ćete ga natjerati da se zaljubi u vas

Za muškarce: Kako privući ženu

Što raditi ako vam je partner depresivan

Privucite ljubav svog života

Kako predosjetiti kraj veze

20 savjeta da ga privučete

Što napraviti kada se on prestane javljati

Kako se nositi s partnerovom krizom srednjih godina

Kako pronaći muža u 40-toj

Kada on voli samo sebe

Emotivna prevara

Znakovi koji signaliziraju laž

Kako privući nekoga tko nije zainteresiran

Čime je uzrokovana vaša ljubomora?!

Doček Nove godine – vodič za solere

Sve vrste poljubaca

Za žene: Kako privući muškarca

10 stvari koje bi muškarci voljeli da žene znaju

Formula za uspjeh veze: Žena bi trebala biti starija 7 godina

10 razloga zbog kojih muškarci nestaju

Vruće – hladno veza

Koliko je izgled zaista bitan u ljubavi?

Kako zavesti mlađeg dečka?!

Što bi muškarci voljeli da žene znaju

Kako preživjeti 9 faza braka

Kako ga učiniti ljubomornim?!

Kako izliječiti slomljeno srce

10 signala da vas neće nazvati

10 koraka do savršenog Valentinova

Kada je vrijeme da krenete dalje nakon prekida

3 najveće pogreške koje solo djevojke čine

20 muških fraza kod prekida i što zaista misle

8 savjeta da prebolite prošlu vezu jednom zauvijek

Oduševite je na prvom spoju

Želite vratiti bivšeg?

6 jasnih signala da vas bivši želi natrag

Veliki ljubavni mitovi zbog kojih ostajete sami

Što osjećaju muškarci, a što žene?

Zlatno pravilo u vezi: pokažite poštovanje

Kako preživjeti prekid?!

Top 10 romantičnih komedija

Kako ga zavesti govorom tijela

Jesam li zaljubljen/a?!

10 praktičnih savjeta kod upoznavanja s dečkovim roditeljima

Naučite staviti sebe na prvo mjesto

Pozvati ga van?

10 načina da učinite ljubav nezaboravnom

Vjerujete li mu?

Lijepa, uspješna, pametna, a sama. Znate li zašto?

Šest faza slomljenog srca

20 mjesta gdje pronaći dečka do Valentinova

Što muškarci misle o ženama

Trebate li oprostiti partneru ovih pet stvari

Savjeti za one koji idu na spoj na slijepo

Naučite jezik ljubavi

Kako i zašto volimo?

Zbog čega su i pametne žene glupe u ljubavi?

Ljubav u teretani–dobra ideja ili promašaj?

Jesmo li po prirodi monogamni?

Načini za koje ne biste mislili da vam mogu spasiti brak

Kako prepoznati da nije zainteresiran za vas

Kako prepoznati da je zainteresiran za vas, a da ne pitate

Kako pronaći partnera

Koliko i kada dati u ljubavi?!

Kako da budete neodoljivi

Recept za ljubav

Neka vas voli zauvijek

Slobodni i usamljeni

7 ljubavnih savjeta nakon duge veze

Kako se ponašati sa suprugom ili dečkom u društvu

Kako povećati kemiju u vezi

Savjeti za bezbolan prekid

Oxytocin - tajna ljubavi

Kako se nositi s partnerom radoholičarom

6 Signala da bi vaša veza iznenada mogla završiti

Depresivni zbog prekida? Evo što biste trebali činiti

4 razloga da prestanete žaliti za bivšim iako ste vi krivi za prekid

Tipovi ljubavnika

Razvoj zdrave veze

Dok čekate pravog, nemojte čekati

Moderan brak – igra na sve ili ništa

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.