KARIJERAZa sretniji poslovni život

 

 

 

Za sretniji poslovni život

 

 

Izgubili ste motivaciju za rad?

 

Ponekad ako učinimo male promjene možemo ne samo poboljšati zadovoljstvo, nego i kvalitetu rada, a time i povećati šanse za unapređenje.

 

Slijedi nekoliko savjeta:

 

-1- Izražavajte svoje ideje

 

Mladi ljudi često imaju dobre ideje, ali smatraju kako nisu na položaju na kojem bi ih mogli iznositi. Pokušajte prezentirati svoje ideje i probleme s kojima se susrećete na svakom sastanku. Samo zbog toga što do sada niste, ne znači da ne trebate i dalje, te da vaše mišljenje nije važno.

 

-2- Ostavite posao na poslu

 

Kada napustite ured dajte si oduška. U popodnevnim satima nemojte razmišljati o poslu nego se usredotočite na obitelj, prijatelje, partnera, maštajte o vjenčanju, izlasku, budućnosti, vratite se u prošlost… Na taj način će se povećati vaša poslovna učinkovitost, jer ćete svako jutro započeti svježi i odmoreni od posla.

 

-3- Nemojte upasti u rutinu

 

Ako vam je svaki dan isti i posao samo odrađujete da biste dobili plaću, nakon nekog vremena mogli biste pomisliti kako je posao gubitak vremena. Razmišljajući pozitivno poslu bit ćete produktivniji i lakše se penjati po ljestvici.

 

-4- Prihvaćajte izazove

 

Kada se pojavi neki izazov prihvatite ga, umjesto da ga prebacujete na nekog drugog. Napravite plan djelovanja, zauzmite pozitivan stav i krenite u akciju.

 

-5- Udobnost ispred mode

 

Udobna poslovna odjeća je važna. Ne možete dobro funkcionirati ukoliko vas žuljaju cipele, svrbi džemper ili vam je košulja neelastična. Ako ponekad želite obuti visoke potpetice to je prihvatljivo, ali ne možete svakodnevno raditi u njima.

 

-6- U ured dodajte malo šarma

 

Nevažno radilo se o blještavim olovkama, slatkim posudicama, zanimljivim postit naljepnicama, fotografiji vaše obitelji ili svježem cvijeću, ukoliko svoje okruženje učinite sebi ljepšim automatski ćete se i osjećati bolje.

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.