KARIJERAPoslovni pokloni – Kako izabrati poklon za partnere?!

 

 

 

Poslovni pokloni – Kako izabrati poklon za partnere?!

 

Svake godine u ovo vrijeme počinje se razmišljati o poklonima. Iako je za privatne poklone za Božić još uvijek rano, za poslovne nije. Budući da se tu najčešće radi o većim količinama i da sve treba unaprijed odlučiti i naručiti, mi vam predlažemo da već sada o tome razmislite kako bi izbjegli stres zbog gužve i manjak vremena.

Dostupnost informacija i noviteta, pa čak i kupnje preko interneta proširilo je mogućnosti izbora poslovnih poklona. S druge strane veće mogućnosti uvijek traže i više vremena za donošenje odluke i izbor pravog poklona. 

Kod odluke o poslovnim poklonima uzmite u obzir slijedeće:
-        Provjerite da li postoji nekakav pravilnik u poduzeću o poslovnim poklonima. Ukoliko ga vi nemate možda imaju vaši poslovni partneri i morat ćete tome prilagoditi svoje poklone.
-        Kome poklanjate, da li su to partneri ili su to maloprodajni kupci?!
-        Kakav dojam želite ostaviti, da li želite biti tradicionalni, moderni, inovativni, originalni, neobični ili želite nasmijati one koji dobiju poklon?!
-        Koje vrijednosti će pokloni biti, da li će se raditi samo o simboličnom poklonu s logom firme ili će to biti neki skuplji poklon?!

Prema istraživanjima u poslovnom svijetu Amerike poklanjaju se najviše:


1.       kalendari i rokovnici

poklon za suradnike

2.       poklon bonovi za maloprodaju i restorane

poklon za suradnike

3.       brand proizvodi poduzeća

poklon za suradnike

4.       košare s voćem, hranom, slatkišima

poklon za suradnike

5.       buket cvijeća ili biljka i vino ili liker

Za izbor poslovnog poklona je jako važno da budu kvalitetni. Bez obzira da li se radilo o jeftinijem ili skupljem poklonu, on bi trebao biti kvalitetan. Uzmite u obzir da poslovni pokloni predstavljaju poduzeće!

Nemojte štedjeti na pakiranju. Dobro umotati poslovni poklon je jednako bitno kao i izabrati poklon. Nemojte dobar poklon upropastiti lošim pakiranjem. Ako nemate stila za to, obratite se stručnjacima. U većim prodajnim centrima često imaju odvojeni štandovi za umatanje poklona, a takvu uslugu možete dobiti i cvjećarnama.

Osobno dostavite poklone, ukoliko je to moguće. Dakle nemojte slati poštom osim ako je to neophodno. Ukoliko vaš partner priprema domjenak onda je to pravo vrijeme da ponesete svoj poklon.

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.