KARIJERAKada ste zasićeni poslom

 

 

 

Kada ste zasićeni poslom

 


Svima se u nekoj točci karijere dogodi da osjete kako su potpuno iscrpljeni, umorni i zasićeni poslom, bez obzira koliko im se on ranije sviđao.

Više vas posao ne uzbuđuje, ne razmišljate o novim idejama ni o velikom ugovoru koji možete sklopiti. Budimo iskreni, samo pronalazite isprike da što manje posla napravite, a da to ne primijete šefovi.

Posao koji vam je prije nekoliko godina izgledao fantastičnim pretvorio se u „ono što morate raditi kako biste zaradili plaću“, jer od nečega se mora živjeti.

Ukoliko problem budete ignorirali situacija će se svakim danom samo pogoršavati, a vaše nezadovoljstvo poslom će rasti, što može ozbiljno narušiti i vaš privatni život.

U jednom trenutku morat ćete se zaustaviti, te napraviti i mentalnu i fizičku pauzu. Ako je moguće uzmite što veću. Tjedan je minimalno razdoblje. Potrebno vam je udaljiti se od poslovne situacije i u potpunosti prestati razmišljati o bilo čemu vezanim uz posao. To vrijeme iskoristite za slaganje prioriteta. Možda ćete zaključiti kako vam posao nedostaje, a možda ipak zaključite kako se ni po koju cijenu ne želite vratiti u staru rutinu, te kako je nužno mijenjati većinu stvari.

Perspektiva koju ćete steći dosta će ovisiti i o tome koliko ste bili sposobni psihički napraviti odmak i ne razmišljati o onome što se događa u uredu.

Ako pak ne možete uzeti odmor, ni razmišljati o velikim promjenama ponekad je dovoljno promijeniti poslove koje obavljate i način na koji ih radite. Možda je vrijeme da promijenite raspored ili da započnete raditi nešto novo i inovativno.

Ako npr. radite u prodaji pokušajte se uključiti i u proces proizvodnje ili marketinga, ovisno o preferencijama. Pitajte da preuzmete projekte koji će vas natjerati da započnete razmišljati na novi način i upotrijebite ponovno osjete pri obavljanju posla i da prestanete sve raditi rutinski.

A ako se nalazite u još težoj poziciji, koja vam ne dopušta da izaberete projekte i radite išta, osim onoga što je usko bilo vezano i do sada uz vaš posao, pokušajte postaviti neke ciljeve koji nisu vezani uz vaš posao, ali ih možete ukomponirati u obavljanje posla i uklopiti u rutinu. Pronađite neki hobi.

Vrlo je važno uvijek iznova imati novi izazov koji će vas motivirati.

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.